avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pierdut fond si recurs. Ce se mai poate face?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pierdut fond si recurs. Ce se mai poate face?

Socrul meu a avut un proces la judecatorie cu un vecin care i-a mutat gardul dintre case. Practic gardul a fost mutat catre curtea noastra, cam pe la mijlocul casei, cu 1.5 m. Acum gardul nu mai e paralel cu spatele casei lui, ci e un mare arc de cerc.
Fondul la judecatorie l-am pierdut, nu s-a luat in considerare declaratia martorului nostru (un alt vecin care cunostea exact situatia), iar expertul care a venit era clar mina in mina cu ei.
Motivatia a fost ca, deoarece la ambele parti suprafetele reale masurate sint mai mari decit in acte (la ei cu vreo 120mp, la noi cu vreo 15mp), nu se poate muta gardul.
Recursul la tribunal l-au respins, nu au acceptat declaratia martorului din fond, nu au acceptat o noua expertiza.
Practic in Romania de azi mori cu dreptatea in mina.
Ce se mai poate face in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:41, 25 Iunie 2013
cxdani2013 a scris:
Recursul la tribunal l-au respins, nu au acceptat declaratia martorului din fond, nu au acceptat o noua expertiza. Practic in Romania de azi mori cu dreptatea in mina.

Ca regulă, singurele probe admise în recurs sunt înscrisurile noi. Prin urmare, nu se audiază martori şi nu se administrează proba cu expertiză.

cxdani2013 a scris:
Ce se mai poate face in acest caz?

Pentru motivele arătate de dvs., motive care vizează strict fondul cauzei, nu se mai poate face nimic. Litigiul s-a încheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor cercetasa cercetasa cand partea vatamata aduce un nou martor in recurs la tribunal la 3 ani de la producerea infractiunii de loviri si alte violente cat de credibil este ... (vezi toată discuția)
Nu am fost citat pentru recurs Deniss_Memet Deniss_Memet Buna ziua. Am fost martor intr-un proces pentru anularea unei amenzi al unui PF cu garda financiara, unde la judecata in prima instanta am fost citat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul ... nelu b nelu b Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul mi sa respins ca nefondat cu recurs in 30 de zile, mai exista vreo sansa sa castig la recurs? (vezi toată discuția)