avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul ...

Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul mi sa respins ca nefondat cu recurs in 30 de zile, mai exista vreo sansa sa castig la recurs?
Cel mai recent răspuns: nelu b , utilizator 12:09, 6 Iunie 2022
Nu avem de unde sa stim noi ce se poate intampla, ce acte, expertize... s-au facut, ce ati cerut dvs., cum ati cerut, ce dovezi ati adus, daca ati avut sau nu avocat...
Sfatul meu este sa consultati unul, daca nu ati avut sau sa angajati altul care sa studieze actele si sa va spuna sansele...
Fara a studia hotararea e greu de spus in principiu in recurs trebuie sa va incadrati in motivele prevazute de CPC,cu alte cuvinte sansele sunt teoretic mai mici...Asta nu insesmna totusi ca nu exista sanse si ca in recurs nu se pot.schimba solutiile primite
Mulțumesc! Speta este următoarea intre mine si vecinul există o portiune de teren pe care nici unul nu are titlu, cand a cumpărat acum 3 ani vecinul, am avut o înțelegere verbală cu el, de fata fiind ing si vechiul vânzător, dupa cumparare el nu a mai recunoscut motiv pt care am ajuns in proces. La fond instanta a decis ca conf expertizei este un gard vechi la limita cu proprietatea mea si a făcut doua variante pe limita actualului gard si la limita propr vecinului, paratul a mai adus si un martor ,verișoară care a confirmat ca nu au existat discuții intre noi si gardul e vechii iar avocata mea in schimb a renunțat fara sa stiu la interogatoriu paratilor si nu a vrut sa citeze ingineri 2 la nr probe care puteau demonstra intelegere avuta, instanta hotarand conf expertizei si martorului chear daca expertul a găsit teren in plus la el ca suprafața ii revine pârâtului si a compensat cheltuielile de judecată eu platind practic tot, iar el avocatul lui. In APEL cu alt avocat apelul sa respins ca nefondat. Eu argumentand decizia din fond ca nelegala si cerand suplimentul la expertiza, interogatoriu paratilor, Proba cu martori 2 ing pt a dovedi discutiile avute. Ce sanse mai sa mi se aprobe RECURSUL?
Mulțumesc! Speta este următoarea intre mine si vecinul există o portiune de teren pe care nici unul nu are titlu, cand a cumpărat acum 3 ani vecinul, am avut o înțelegere verbală cu el, de fata fiind ing si vechiul vânzător, dupa cumparare el nu a mai recunoscut motiv pt care am ajuns in proces. La fond instanta a decis ca conf expertizei este un gard vechi la limita cu proprietatea mea si a făcut doua variante pe limita actualului gard si la limita propr vecinului, paratul a mai adus si un martor ,verișoară care a confirmat ca nu au existat discuții intre noi si gardul e vechii iar avocata mea in schimb a renunțat fara sa stiu la interogatoriu paratilor si nu a vrut sa citeze ingineri 2 la nr probe care puteau demonstra intelegere avuta, instanta hotarand conf expertizei si martorului chear daca expertul a găsit teren in plus la el ca suprafața ii revine pârâtului si a compensat cheltuielile de judecată eu platind practic tot, iar el avocatul lui. In APEL cu alt avocat apelul sa respins ca nefondat. Eu argumentand decizia din fond ca nelegala si cerand suplimentul la expertiza, interogatoriu paratilor, Proba cu martori 2 ing pt a dovedi discutiile avute. Ce sanse mai sa mi se aprobe RECURSUL?
Buna ziua!

Mergeti cu toate actele si cu cele 2 hotarari la un avocat pentru a el studia si a va spune daca aveti vreun motiv pentru recurs.
Prin recurs se pot invoca doar motive care tin de procedura, nu si de fond, si este nevoie de o analiza a ceea ce a spus judecatorul.

Alte discuții în legătură

Cai de atac intr-un proces de granituire razvan2487 razvan2487 Intr-un proces de granituire am refuzat efectuarea unei expertize TOPO, datorita unor aranjamente pe care le poate face paratul cu topometristul, fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Granituire laura lora laura lora Sunt in proces cu un vecin de 18 ani . Obiectul cauzei este granituirea. Acest proces a mai fost pe rol , cu acelasi obiect , am avut castig de cauza . ... (vezi toată discuția)
In cadrul probei de interogatoriu reclamantul poate adresa paratului intrebari pe baza unor imagini? razvan2487 razvan2487 Daca in cadrul probei de interogatoriu reclamantul poate adresa paratului intrebari pe baza unor imagini? (vezi toată discuția)