avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de Comodat, sub semnatura privata.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de Comodat, sub semnatura privata.

Am inteles de la cineva ca noul Cod Civil, permite incheierea contractelor de comodat si fara ca acestea sa fie facute la notar. Am incheiat un astfel de contract de comodat, semnat de parti, pentru un autoturism, dar la prima intalnire cu un politist, acesta a replicat ca nu e valabil decat incheiat la notar.
Cine are dreptate?
Ce articole permit acest lucru, in cazul in care am dreptate, sa le scot la imprimanta, sa car si legea dupa mine, pentru a dumiri urmatorul politist care nu crede contractul valabil?
Cel mai recent răspuns: DanielStefan , utilizator 17:27, 15 Februarie 2021
Observatia cu notarul, daca a fost facuta de un politist de frontiera, este de inteles pentru ca ei asa stiu, ca trebuie autentificat pentru iesirea din tara.
Pentru asigurator, este valabil actul neautentificat, desi unul autentificat nu il mai pune nimeni la indoiala.

Dar totusi de ce nu il autentificati si ati scapat de o gija mare?
Sa stati cu frica, sa umblati cu legi scanate, sa va declarati si sustineti dreptatea ...se merita?
Pana la urma este mai usor sa previi decat sa rezolvi o treaba dupa ce te lovesti de ea.
Buna ziua,
Azi trebuie sa inchei un contract de comadat intre societatea mea de putin infintata si o persoana straina dar din acelasi sat cu mine .Domnul insista pe acest contract de comodat zicandu-mi ca este in favoarea ambelor parti si ca nu trebuie facuta prin notar ,as vrea ca acest contract sa fie valabil 10 ani in care el sa nu ma poata da afara vazand ca eu fac niste investii in locatia lui.cum trebuie sa procedez ca eu sa imi desfasor activitatea linistit? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
ClaMar, utilizator
Se poate incheia sub semnatura privata daca sunteti atenti la ceea ce stipulati in el, respectiv durata si ce se intampla cu investitiile pe care le faceti
Bună ziua! Vreau să închei un contract de comodat sub semnătură privată pentru înființare PFA. Este valabil si pentru acest demers? Pentru activitățile pe care le voi desfășura eu, doar muncă de birou, nu îmi este necesar decât un spațiu mic de 4-5 mp. Se poate trece un spațiu în acest mod sau trebuie să fie cel puțin o cameră sau ce altă variantă pentru a îndeplini criteriile unui contract de comodat? Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat trebuie legalizat? stefan.85stf stefan.85stf Buna ziua. In prezent am un contract de comodat intre mama mea si mine pentru un autoturism. Acesta nu este legalizat. Acum eu vreau sa parasesc tara cu acel ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)
Inlocuire masina in locul de parcare alex61 alex61 Buna ziua, Detin loc de parcare,dar masina este demontata intr-un garaj,pentru reparatie capitala. Nu am putut face ITP si Asigurare la ea,dar trebuie ... (vezi toată discuția)