avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Registrul Agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Registrul Agricol

La prezentarea unui contract de vanzare-cumparare pentru operarea in Registrul Agricol persoana abilitata pentru operarea pentru operarea in registrul respective, are obligatia sa anunte autoritatile interesate de urmatorul aspect: in actul de proprietate al vanzatorului, prezentat se mentioneaza 1/1 casa, iar in CVC teren arabil? In caz contrar casa vanzatorului poate fii reportata la o alta pozitie din Registrul Agricol si vanduta a doua oara.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:30, 22 Mai 2013
Cui sa raporteze? In registrul agricol se inscriu datele prin declaratia pe proprie raspundere a persoanelor fizice; in OG 28/2008 se prevede ca inscrierile in R.A. pentru persoanele fizice se fac pe baza de declaratie pe propria raspundere, doar pentru persoanele juridice se cer acte doveditoare.
Oricum, n-am inteles nimic: in ce act este trecuta casa si unde terenul arabil... O casa nu se poate vinde in baza inscrierii in registrul agricol ci doar a unui act de proprietate intabulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionarea registrelor agricole Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Daca un cumparator se prezinta pantru inregistrarea CVC in Registrul agricol, - Trebuie sa prezinte copie dupa actul de proprietate a vanzatorului pentru a ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie folosinta pasune paunvlad87 paunvlad87 Sunt detinator (persoana fizica) de pasune, prin CVC avand la baza Titlu de Proprietate. Terenul este intabulat, teren agricol, pasune. Doresc schimbarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta pasune paunvlad87 paunvlad87 Sunt detinator (persoana fizica) de pasune, prin CVC avand la baza Titlu de Proprietate. Terenul este intabulat, teren agricol, pasune. Doresc schimbarea ... (vezi toată discuția)