avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minori neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minori neplatita

Buna ziua,

As dori sa stiu daca fac o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere a doi copii minori este obligatoriu sa ma prezint sau se poate judeca si in lipsa(eu fiind reprezentanta legala a copiilor).Daca nu este obligatoriu sa ma prezint ,trebuie sa specific in cerere.Multumesc frumos.Astept raspuns.
Buna ziua,
Cererea penala se adreseaza fie parchetului de pe langa judecatoria pe raza careia se afla domiciliul minorului, fie la politia pe raza careia se afla domiciliul minorului.
Cererea se va intemeia pe abandon de familie, art. 305 C.P.
Prezentarea dumneavoastra va fi necesara sa dati declaratii in cazul cand acestea va sunt solicitate.
In instanta, daca se ajunge acolo, puteti sa fiti reprezentata de avocat.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- retragerea plangerii pentru abandon voicudianaalina voicudianaalina buna ziua! ma numesc alina si doresc sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema. am trait in concubinaj cu un baiat si avem o fetita de 2 ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)
Competenta materiala revendicare adi_09 adi_09 Potrivit Noului Cod de Procedura Civila, cui ii revine competenta materiala de a judeca actiunea in revendicare mobiliara (e vorba despre revendicarea unui ... (vezi toată discuția)