avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de asteptare - legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de asteptare - legea 10/2001

Buna ziua,

In cazul in care Primaria unei localitati raspunde la o petitie, spunand ca nu (mai) are terenuri disponibile pentru retrocedare in echivalent cf legii 10/2001 intr-un dosar depus din 2002, care este procedura normala de urmat ? Petentul de la dosar are datoria sa ceara Primariei sa ii fie transferat dosarul la Fondul Proprietatea ? Primaria are obligatia sa faca acest transfer, dupa consultarea petentului ? Petentul este obligat sa accepte transferul dosarului la Bucuresti ? Exista vreun termen legal in care aceste dosare care sunt depuse de ani de zile la primarii trebuie rezolvate intr-un fel sau altul ?
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 01:58, 7 Martie 2009
Chiar daca nu sunt AVOCAT, eu m-am lovit de astfel de situatii. Sunt notificari facute din 2001 inca nesolutionate de Primarie. Motiveaza ca nu au oameni destui... faceti cerere in Instanta, se va pronunta instanta pe notificare.
Cei care au acceptat sa intre la coada la Fondul Asteptarea (Proprietatea), si care stau iarasi de ceva timp si... asteapta, au vreo posibilitate legala de a actiona statul in judecata ? O plangere la CEDO in materie de lentoarea cu care se dau titlurile FP ar fi posibila ? Exista asemenea cazuri ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta legea 10 caraman_gabi caraman_gabi Buna ziua, Parintii mei au fost proprietarii unui imobil in suprafata de 881 mp teren si 120.58 mp constructie asa cum rezulta din actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Legea10/2001 bukinst bukinst In baza Legii 10/2001 s-a facut un dosar de despagubire pentru cladiri demolate dupa 1990. Este corest ? Daca Autoritatea refuya despagubirea cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil si teren legea 10 nerezolvata ! CT12VVV CT12VVV Buna ziua in primul rand ! Sunt posesorul unui dosar de retrocedare pe legea 10, mai precis o casa demolata a bunicilor , plus terenul aferent imobilului de ... (vezi toată discuția)