as avea nevoie de un sfat.. am incheiat in 2005 un angajament de plata cu Ardaf, in urma unei pagube de 895 lei.. am platit 3 luni cate 75 lei, si m-am mutat din localitate si n-am mai platit nici o rata, ultima chitanta fiind in iulie 2005. Angajamentul era sa platesc cate 75 lei timp de 12 luni.. Uitasem complet de acest angajament..nu-l mai gasisem.. iar de curand am gasit angajamentul si cele 3 chitante si as vrea sa platesc in continuare.. credeti ca pot plati in continuare.. fara sa mi se aplice o dobanda.. pana achit cei 895 lei, ca sa nu raman cu paguba.. ce se intampla in acest caz?
Dupa parerea mea, obligatia d-voastra nu este inca prescrisa.Poate cei de la asigurari ar aprecia daca ati merge de bunavoie(cata vreme ei nu va cunosc adresa actuala) si poate ati obtine scutire la penalitati.Din cele scrise sunteti un om onest si acest lucru este apreciat de regula. Dar este doar o parere...
asta as vrea sa stiu daca e prescris sau nu.. eu m-as duce la ardaf sa intreb dar daca imi pun penalizari f mari si poate e prescris... nu stiu exact ce sa fac..
Din cate ne spuneti ,n-are importanta prescriptia,vreti o rezolvare in ceea ce priveste eventualele penalitati-ati spus dobanda.Nu ati spus care este izvorul obligatiei si daca penalitatile sunt stipulate in acel angajament Am inteles ca nu vreti sa ramaneti cu datoria chiar daca ati spus -paguba. Am inteles eu gresit?
intr-adevar, vreau o rezolvare a situatiei.. se pare ca asta presupune sa ma duc la Ardaf.. si sa sper ca nu imi vor pune penalizari prea mari..as fi vrut insa sa stiu daca pot scapa cumva fara penalizari.. cred ca asta depinde numai de firma.. Va multumesc pt sfaturi