avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... paguba firma asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

paguba firma asigurare

as avea nevoie de un sfat.. am incheiat in 2005 un angajament de plata cu Ardaf, in urma unei pagube de 895 lei.. am platit 3 luni cate 75 lei, si m-am mutat din localitate si n-am mai platit nici o rata, ultima chitanta fiind in iulie 2005. Angajamentul era sa platesc cate 75 lei timp de 12 luni.. Uitasem complet de acest angajament..nu-l mai gasisem.. iar de curand am gasit angajamentul si cele 3 chitante si as vrea sa platesc in continuare.. credeti ca pot plati in continuare.. fara sa mi se aplice o dobanda.. pana achit cei 895 lei, ca sa nu raman cu paguba.. ce se intampla in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 14:57, 11 Martie 2009
Iesiti din stres!:thumbup:
Sefu' a avut singura responsabilitate legala fata de Ardaf.Si la cat comision a incasat de pe urma angajatilor si-a permis sa acopere prejudiciul (creat de el conf.contract:rtfm:) imediat dupa plecarea dv.De fapt si banii pe care i-ati platit la casierie,tot in numele lui se scadeau:tooth:
nici nu mi-a trecut prin cap ca el ar fi avut responsabilitate, mai ales pt ca eu am facut prostia (cei drept, eu am vazut ca sefu meu a incheiat asigurari cu data anterioara, de aceea am crezut ce e in regula, lui nu i s-a intamplat nimik), am recunoscut, si angajamentul de plata s-a facut pe numele meu. Ma gandesc, ca daca ar fi fost pus el in situatia de a plati restu de bani, m-ar fi sunat si mi-ar fi zis ceva. Nu era asa de darnic.
Va multumesc tuturor din suflet pt sfaturi.. mi-ati mai deschis un pic ochii. M-am convins din ce in ce mai mult ca suntem prea mici pt aranjamentele care se fac in jurul nostru, si astia naivii platesc. :(
Titularilor de contracte de intermediere/reprezentare firme de asigurari, le este interzisa delegarea/subrogarea activitatii de incheiere a politelor de asigurari.In caz de incalcare a acestei interdictii, raspund direct material si chiar penal in caz de frauda sau prejudiciu.(Sub ce nume semnati politele?)
Sunt suficiente motive de aplanare a prejudiciului prin achitarea debitului.:fight:
Dupa pareea mea datoria este prescrisa. Teoretic daca este asa cum sustineti ca ultima plata a fost in anul 2005, creditorul respectiv ARDAF SA nu mai poate cere executarea silita datoria fiind prescrisa. Deci nu mai trebuie sa platiti nimic.
Aveti dreptate ,chiar daca avem in vederea intreruperea cursului prescriptiei,tot au trecut 3 ani .Am scris pe hartie cand am facut calculul,dar m-am incurcat in ani...
Oricum,din cele povestite ulterior de catre doamna,nici macar nu era un angajament valabil. Imi pare rau si imi cer scuze pentru ca am gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna intervenient? amzulescucatalin amzulescucatalin Am primit acum 2 zile o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de INTERVENIENT FORTAT(nush ce e asta)..Acum 1 an jumate am avut un accident fara ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca ardaf zenyt zenyt Buna Seara!Am si eu o problema cu cei de la ardaf...In data de 4 nov 2010 un cetatean cu o dacie nu s-a asigurat si mi-a \"taiat\" calea,rezultand daune atat ... (vezi toată discuția)
Ajutor accident rutier cretziella cretziella am avut un accident, rutier sambata. mi s-a facut rau la volan si am intrat pe contrasens si am avut o coliziune frontala cu un alt autoturism. masinile sunt ... (vezi toată discuția)