as avea nevoie de un sfat.. am incheiat in 2005 un angajament de plata cu Ardaf, in urma unei pagube de 895 lei.. am platit 3 luni cate 75 lei, si m-am mutat din localitate si n-am mai platit nici o rata, ultima chitanta fiind in iulie 2005. Angajamentul era sa platesc cate 75 lei timp de 12 luni.. Uitasem complet de acest angajament..nu-l mai gasisem.. iar de curand am gasit angajamentul si cele 3 chitante si as vrea sa platesc in continuare.. credeti ca pot plati in continuare.. fara sa mi se aplice o dobanda.. pana achit cei 895 lei, ca sa nu raman cu paguba.. ce se intampla in acest caz?
Va admir buna-credinta pentru simtul datoriei neachitate.Ba chiar cred ca preluati vina de a fi uitat de datorie,de la o alta persoana din familie.Asta nu minimalizeaza caracterul cu nimic - ba din contra=D>
Din acesta considerente, va furnizez o informatie utila: majoritatea Asiguratorilor isi asuma si riscul ne a nu putea sa recupereze daunele de la vinovati.In acest sens ,probabil, cazul dv. (dosarul)a fost clasat dupa implinirea termenului de prescriptie.Daca nu ar fi fost asa,ati fi primit somatii de plata la vechiul domiciliu , s-ar fi facut investigatii pentru aflarea noii adrese.(n-ati pomenit de asa ceva)
In cazul in care cunoasteti nr. dosarului de dauna in care ati fost implicata, rugati un prieten sa se intereseze de stadiul acestuia, in numele despagubitului, la sucursala din orasul in care locuiti in prezent.
Va doresc sa aflati ca a fost inchis.Si daca e asa, nici nu mai aveti cum sa mai platiti ceva.
In caz contrar, aveti posibilitatea sa solicitati modificarea angajamentului de plata pentru o noua esalonare .Aveti toate sansele sa nu se aplice penalitati, luindu-se in considerare faptul ca va exprimati dorinta de achitare.
Va urez succes pentru ca meritati!=D>
sa va dau un pic mai multe detalii.. angajamentul de plata s-a facut in urma unei daune provocate dintr-un accident de masina.. suma de 895 lei a fost platita de catre firma de asigurare persoanei pagubite.. iar eu.. datorita naivitatii mele, am ramas sa platesc firmei de asigurare , ca si dauna provocata firmei, suma pe care aceasta a platit-o persoanei pagubite in accident.. deci nu exista un dosar.. adresa trecuta in angajament este o adresa de camin, in perioada aceea fiind studenta.. si nu cred ca au trimis somatii.. seria de buletin nu mai e valabila.. ca mi-am schimbat domiciliul.. deci nu aveau cum sa ma gaseasca.. Dar, eu nu as vrea sa trezesc intr-o buna zi ca mi-au facut dosar sau trebuie sa platesc niste sume enorme.. pt 895 lei.. mai bine ma duc si intreb la ei daca mai e valabil angajamentul si platesc sper numai restu.. adik 670 lei. Eram ingrijorata pt ca nu stiam ce se intampla in asemneea cazuri.. si n-as fi vrut sa ma duc la ei si sa ma ridice politia sau cine stie ce altceva.. Va multumesc din suflet pt ajutor.. Va tin la curent.. Ma duc la firma si va povestesc apoi.
Din pacate detaliile m-au bagat in ..ceata:sorry:
1.Naivitatea dv. se manifesta crezand ca schimbarea adresei inseamna si schimbarea CNP-ului.(seria de buletin numai in cazul preschimbarii)
2.Dauna a fost platita (presupun)pe o polita CASCO, altfel nu puteati sa fiti datoare firmei de asigurari,decat daca ati provocat accidentul cu o masina neasigurata RCA.(exista precis un dosar de dauna)
3.Debitorii se depisteaza foarte usor (de ex.:Ad.Fin. via Evid.pop pe baza CNP)
4.CFI al asiguratorilor,depisteaza periodic (anual) dosarele cu debitori iar comp.juridic actioneaza.Uneori se intampla ce am mai spus :se claseaza dosarul si se trece suma la pierderi(de obicei cele sub 1000 lei) cheltuielile de recuperare fiind mai mari decat recuperarea.
Cititi cu atentie angajamentul de plata unde veti gasi toate detaliile privind debitul pus in sarcina dv.
din pacate.. naivitatea mea a fost atunci cand am incheiat o asigurare unui client cu 2 zile inainte de data la care s-a prezentat pt asigurare..eram studenta si lucram in paralel.. si printre altele incheiam si asigurari auto. Din lipsa de experientza nu am crezut ca este vreo problema daca inchei asigurarea cu 2 zile inainte. Ulterior, am aflat de la agentul care prelua asigurarile incheiate, de la mine, ca persoana respectiva a avut un accident de masina, chiar in ziua in care am incheiat eu asigurarea si de aceea ceruse asigurare cu 2 zile inainte, ca sa fie acoperit, si fusese deja la Ardaf sa deconteze. Nici nu il cunosteam. Asta a fost marea mea prostie, ca nu m-am gandit ca era ceva suspect in asta.
Atunci, am discutat cu agentu de asigurari si ca sa ma ajute, pt ca zicea ca era fals in acte sau asa ceva.. a zis ca va considera asigurarea valabila, vor plati ei dauna, eu urmand sa le achit esalonat banii pe care ei ii pierdusera. Am fost de acord, m-am si speriat, am incercat sa iau legatura cu acel client, sa plateasca el, pt ca el facuse prostia. Normal ca a zis ca nu il intereseaza si sa il las in pace. Ca urmare, am incheiat acel angajament de plata, dar care nu contine CNP-ul meu, ca nu era prevazut in formular. Numai numele, adresa, seria buletin, faptul ca eu am produs o paguba firmei prin acel accident si ca imi iau angajamentul sa platesc esalonat in decurs de 1 an cei 895 lei. La sf. scrie ca in caz de neprezentare se va proceda la executare silita, semnatura si atat.
Macar daca faceam acet lucru constient.. :((.