as avea nevoie de un sfat.. am incheiat in 2005 un angajament de plata cu Ardaf, in urma unei pagube de 895 lei.. am platit 3 luni cate 75 lei, si m-am mutat din localitate si n-am mai platit nici o rata, ultima chitanta fiind in iulie 2005. Angajamentul era sa platesc cate 75 lei timp de 12 luni.. Uitasem complet de acest angajament..nu-l mai gasisem.. iar de curand am gasit angajamentul si cele 3 chitante si as vrea sa platesc in continuare.. credeti ca pot plati in continuare.. fara sa mi se aplice o dobanda.. pana achit cei 895 lei, ca sa nu raman cu paguba.. ce se intampla in acest caz?
"Mirosul" meu nu m-a inselat:secret:
Punct si de la capat:
Ati avut un contract de colaborare,ati prejudiciat soc. pe care o reprezentati,aveati conditii contractuale cu firma pe care ati prejudiciat-o.Contractul nu continea si datele dv. personale,nu aveati constituita si o garantie materiala?
Intrebari fara raspuns.:slap:
A doua presupunere:contra unor mici atentii (procentuale sau fixe),ati cunoscut un agent cu contract,pentru care faceati rost de clienti incheind chiar si polite furnizate de acesta.In acest caz, vina integrala revine acestuia, iar angajamentul de plata a fost "smuls" de cel care a fost mentorul oficial si nu are nicio valoare. (nu cumva lui i-ati platit primele 3 rate?):yes:
Daca am ghicit, atunci sarada este deja rezolvata de catre cel care oficial a raspuns de dauna produsa,colaborarea cu dv. fiind tinuta in secret.:wave:
Devine tot mai interesant dar ceva imi scapa...ce asigurare i-ati oferit omului,ca de RCA nu poate fi vorba -daca tot el a incasat banii iar pe de alta parte inteleg ca nu aveati cunostintele necesare pentru a perfecta un CASCO fara asistenta din partea unui inspector...si nu cred sa existe pe undeva unul care nu stie sa-si faca treaba.
Si daca am admite,prin absurd ,ca era un RCA ,n-a sesizat cel insarcinat cu verificarea ca nu exista continuitate in asigurare si atunci data intrarii in vigoare nu este corecta?
Poate sunt prea obosita si nu inteleg,oricum nu de intrebari aveti nevoie.
Sa nu uitam ca acum 3 ani,asig.RCA intra in vigoare peste 24 ore de la eliberare (2 zile calendaristice)Tot atunci se permitea depunerea banilor incasati in zilele de vineri- duminica in prima zi lucratoare =luni.
Din cauza acestor manevre,s-a prelungit perioada de intrare in vigoare (pentru politele care nu reinnoiesc in termen pe cele care expira ) la 48 ore(a 3-a zi de la emitere).
O practica frecventa era ca cei care erau prinsi in trafic fara RCA, "aranjau" una valabila si veneau cu ea "de acasa" unde spuneau ca au uitat-oB-)
Acum s-au inversat rolurile,avem noi nevoie de ajutor din partea doamnei,apoi putem vedea si cum este cu cele 24 de ore sau doua zile calendaristice.Pentru ca a spus ca ne tine la curent,sa vedem!:D
sefu meu avea un contract de colaborare cu ardafu... si eu, ca angajat, intocmeam asigurari auto.. pe care, reprezentantul de la Ardaf venea si le ridica regulat. Intamplarea a fost ca el ridicase asigurarile cu o zi inainte sa ii fac clientului respectiv asigurarea, deci.. cand eu am incheiat asigurarea si am zis ca e cu 2 zile inainte, el a observat ca nu avea cum, pt ca el venise sa le ridice, si atunci nu era incheiat. Daca persoana aceea nu avusese accidentul (cum am fost eu naiva sa cred, ca totu e in regula), cred ca nici nu observa. Dar aceea persoana s-a dus imediat la Ardaf sa ii plateasca, sustinand ca el avea asigurare de 2 zile. Nici eu nu ma pricepeam prea mult, sefu imi explicase cum se completeaza formularu si atat.. Eu am crezut ca inchei un RCA, eu asa stiu ca erau RCA-uri, nu stiu exact cum de s-a platit pe baza acelei asigurari, avand in vedere ca s-au ciocnit 2 masini din cate am inteles. Si asa, reprezentantul a venit la mine, mi-a zis ca am facut fals in acte, si vrand sa ma ajute, (a vazut ca eram speriata, si se vedea clar ca am fost pacalita), a zis ca vor plati ei reparatia masinii, eu urmand sa le platesc lor, in rate (ca nici bani nu aveam, salarul atunci il aveam de 350 lei), ca si paguba produsa Ardafului. Am semnat acel angajament de plata, mi-a zis sa trec domiciliul flotant (adik cea de camin), seria de buletin si locul unde lucrez. Mai scrie ca am produs o paguba ardaf, din accidentul repspectiv, cateva legi cf carora am semnat si ca, daca nu platesc se trece la executare silita. Si am ramas datoare. Dar sa stiti ca am platit 3 luni de zile la casieria unitatii, nu la el, dar pe chitanta nu scria decat suma, numele si ca e paguba ardaf, dar care paguba, sau un nr. ceva nu e scris. Apoi, am terminat facultatea si am plecat.. mi-am schimbat mutatia, dupa servici, nu mai gaseam angajamentul, si restu stiti.
Imi pare rau ca nu va pot da date concrete, ca nu ma pricepeam nici atunci, nici acum nu ma pricep.