Tatal meu mi-a donat jumatate dintr-un apartament cu doua camere pe care era copropietar cu bunica mea, pastrandu-si doar uzufructul viajer.
Dupa moartea bunici mele, acum spune ca vrea sa vanda partea care i-a ramas mostenire de la ea. Este posibil sa vanda aceasta parte fara acordul meu? Mentionez si faptul ca sufera de o boala psihica (schizofrenie paranoida). Multumesc.
Ca si coproprietar isi poate vinde linistit cota pe care o are dar va fi o vanzare sub conditie suspensiva ori rezolutorie (in functie de cum se pune problema)... Nu-i asa d-ule Themis?
:D ...
Pai e foarte simplu... cumparatorul dobandeste un drept sub conditie suspensiva, ca la partaj cota pe care a cumparato sa cada in lotul sau; ori dobandeste un drept sub conditie rezolutorie, ca la partaj cota pe care a cumparato sa cada in lotul altui coindivizar decat coproprietarul instrainator. Este vorba despre proprietatea rezolubila. :)
Eu cred ca dvs. sunteti obisnuit sa cautati avionul la autogara. ...Stiu ceva dar e in alt domeniu iar acela e de domeniul trecutului? Atunci de ce nu ma luminati? :DDD
Vanzare cumparare
rddox
Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)