avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate vinde fara acordul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate vinde fara acordul meu?

Buna ziua,

Tatal meu mi-a donat jumatate dintr-un apartament cu doua camere pe care era copropietar cu bunica mea, pastrandu-si doar uzufructul viajer.
Dupa moartea bunici mele, acum spune ca vrea sa vanda partea care i-a ramas mostenire de la ea. Este posibil sa vanda aceasta parte fara acordul meu? Mentionez si faptul ca sufera de o boala psihica (schizofrenie paranoida). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:48, 23 Mai 2013
Ca si coproprietar isi poate vinde linistit cota pe care o are dar va fi o vanzare sub conditie suspensiva ori rezolutorie (in functie de cum se pune problema)... Nu-i asa d-ule Themis?
:D ...
De unde pînă unde condiţia suspensivă sau rezolutorie?

Ne indicaţi şi vreun text de lege, ceva? Doctrină, jurisprudenţă, orice.
Pai e foarte simplu... cumparatorul dobandeste un drept sub conditie suspensiva, ca la partaj cota pe care a cumparato sa cada in lotul sau; ori dobandeste un drept sub conditie rezolutorie, ca la partaj cota pe care a cumparato sa cada in lotul altui coindivizar decat coproprietarul instrainator. Este vorba despre proprietatea rezolubila. :)
Stimate domn, dacă vreţi să luaţi avionul, nu faceţi greşeala de a-l căuta la autogară. Încercaţi la aeroport.

ªtiţi ceva, dar e din alt domeniu. Iar acela este şi el de domeniul trecutului.
Eu cred ca dvs. sunteti obisnuit sa cautati avionul la autogara. ...Stiu ceva dar e in alt domeniu iar acela e de domeniul trecutului? Atunci de ce nu ma luminati? :DDD

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)