Buna seara!
Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez in cazul solicitarii pensiei alimentare pentru copilul meu ( 18 ani ) care este imi este incredintat in urma divortului, iar tatal lui i-a platit prin notariat pensie alimentara pana la aceasta varsta. Mentionez ca este inca la liceu clasa a 11-a si va urma cu siguranta si cursuri universitare. Problema care ma pune in dificultate ar fi ca nu mai cunoastem detalii despre adresa de corespondenta, locul de munca, numar de telefon ce apartin fostului sot.
Buna ziua,
1. Pensia de intretinere pentru copil se datoreaza de parinte pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 de ani.
2. In situatia in care parintele nu-si achita timp de doua luni consecutiv aceasta obligatie, acesta poate fi incadrat la abandon de familie. In acest caz, cel interesat (mama daca copilul este sub 14 ani sau copilul daca are peste 14 ani dar si cu semnatura mamei) va putea formula o plangere penala impotriva celui care si-a abandonat familia pe care o va depune (insotita de acte doveditoare ale calitatii) la parchetul de pe langa judecatoria pe raza careia domiciliaza sau la politia pe raza careia domiciliaza.
In speta dumneavoastra, fiul va formula o plangere penala insotita de sentinta de acordare a pensiei de intretinere, adeverinta de la scoala, C.I (toate in copii) si o va depune la Parchet sau la politie.
Va indica ultimul domiciliu cunoscut si orice alte date cunoscute despere tatal sau, astfel incat acesta sa poata fi identificat.
A incercat, totusi, fiul sa ia legatura cu tatal si sa rezolve, cat de cat omeneste situatia?
Pensia nu se plateste prin notariat ci prin posta sau prin depunere intr-un cont.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Da, l-am cautat la adresa unde stiam ca are domiciliul insa fara sa-l gasim ( vecinii spun ca s-a mutat dar nu stie nimeni, unde ). L-am sunat pe numerele de telefon pe care le avea, insa fara rezultat( sunt inchise)...putem depune aceste acte, iar politia sa-l caute?
cand am facut partajul si a trebuit sa impartim locuinta comuna, i-am dat jumatate din casa sub forma baneasca in fata notarului. In felul acesta am hotarat de comun acord sa calculam 25%/ luna din venitul sau de la acea vreme timp de 6 ani ( pana la varsta majoratului ) si sa plateasca in avans in fata notarului. In felul acesta nu se mai facea plata lunar.