avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua .Sunt divortata din 1993.Fiul meu are 24 de ani si este student.Fostul meu sot nu i-a dat pensie alimentara si nu l-a mai vazut de cind avia 6 ani,Fostul sot si-a schimbat domiciliul di Bucuresti in Constanta dat nu stiu adresa .Baiatul meu poate primi pensia di urma in cazul in care este chemat in tribunal???'As dori sa stiu daca poate fi chemat in instanta de fiul meu nu de mine ...Multumesc anticipat
Buna ziua,
Fiul poate depune o plangere penala impotriva tatalui pentru ultimii 3 ani daca este student la zi.
Plangerea este pentru abandon de familie si se depune la politia in raza careia domiciliaza.
Tatal ii datora pensie pana la 18 ani, dupa majorat, copilul trebuia sa ceara.
Nu poate recupera nimic din urma, iar plangerea de abandon o depune degeaba, plangere pt abandon ar fi trebui sa depuneti dupa doua luni de neplata.
Copilul il poate action ain judecata daca mai e student pt ca instanta sa stabileasca pensie in favoare sa de la data cererii ( nu din urma) pana la terminarea studiilor, nu mai tarziu de 26 de ani.
Va trebui sa aflati unde sta sa stiti unde il citati. Daca nu aflati, cu acordul instantei il puteti cita prin mica pubcitate.

Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Acum, pe noua procedura, instantele au acces la o serie de baze de date la care anterior nu aveau; am vazut instanta care a facut verificarile din oficiu si a citat corect o parte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare pensie alimentara angid2013 angid2013 Buna seara! Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez in cazul solicitarii pensiei alimentare pentru copilul meu ( 18 ani ) care este imi este ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva,cu un răspuns ? Madalina29 Madalina29 Buna unchiul meu a primit astăzi o citație prin care este chemat în instanță în calitate de martor în dosarul cu obiectul:abandonul de familie art 378 ... (vezi toată discuția)
Tutela minor si pensie alimentara nicol70 nicol70 Ma numesc Nicoleta, am un baiat in varsta de 9 ani si jumatate care a fost recunoscut de \\"tatal\\" lui si cu care nu am fost casatorita. Din vara anului 2010 ... (vezi toată discuția)