avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare pensie alimentara

Buna seara!
Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez in cazul solicitarii pensiei alimentare pentru copilul meu ( 18 ani ) care este imi este incredintat in urma divortului, iar tatal lui i-a platit prin notariat pensie alimentara pana la aceasta varsta. Mentionez ca este inca la liceu clasa a 11-a si va urma cu siguranta si cursuri universitare. Problema care ma pune in dificultate ar fi ca nu mai cunoastem detalii despre adresa de corespondenta, locul de munca, numar de telefon ce apartin fostului sot.

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:45, 29 Mai 2013
Nu aveti cum sa va adresati unui executor, nu aveti un titlu executoriu.
Fiul se va adresa intai instantei cu cerere de stabilire pensie, va depune dovada ca e elev. Abia apoi dupa ce obtine o hotarare, o poate pune in executare prin executor.
Daca ati cunoaste si indica locul de munca al tatalui, instanta ar infiinta din oficiu poprirea pe salariu indata ce va stabili pensia si astfel, n-ati mai fi nevoita sa apelati la executor.

Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
gi-jane2, moderator
da, asta este problema ca nu mai cunoastem adresa de domiciliu, locul de munca si nu-mi dau seama cum ar fi mai bine...sa apelez la executor sa se ocupe de toata problema sau in instanta si sa-l caute. Eu si fiul meu nu avem parghiile necesare pentru a-l cauta.
Intai de toate aveti nevoie de o hotarare, sa se stabileasca intai ca tatal datoreaza intretinere fiului si abia apoi apelati la executor.
Il veti cita la ultima adresa cunoscuta, apoi veti cere incuviintare de la instanta sa-l citati prin mica publicitate.
multumesc pentru raspuns! Insa, ultima adresa cunoscuta este cea comuna inainte de divort...as mai putea sa dau adresa fratelui sau. Insa, eu as dori sa se ocupe cineva de treaba aceasta ( de a-l gasi )
Va trebuie hotarare, asa e. Il puteti gasi dv. in cursul procesului sau il poate gasi un avocat pentru dv. la fel.
Dar mai bine ar fi sa vorbiti dv. cu acel frate sau alte rude ale lui, ecomnomisiti si bani, si timp si, poate, si buna-intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si drepturile copilului Simona GG Simona GG Dragi prieteni de pe forum, Sunt mama unui copil de 13 ani. Sunt divortata de tatal copilului de 11 ani, iar tatal s-a recasatorit si a plecat in America in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Burlacudan Burlacudan Buna ziua .Sunt divortata din 1993.Fiul meu are 24 de ani si este student.Fostul meu sot nu i-a dat pensie alimentara si nu l-a mai vazut de cind avia 6 ... (vezi toată discuția)