avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Injurii aduse pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Injurii aduse pe Facebook

Buna seara, imi puteti spune va rog daca este posibil sa actionez in instanta pe cineva care mi-a adresat cuvinte grele pe site-ul de socializare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CorinaRS , utilizator 23:35, 22 Mai 2013
Puteti actiona in instanta, in temeiul Art. 72 - Dreptul la demnitate, din Codul Civil.

(1) Orice persoana are dreptul la respectarea demnitatii sale.

(2) Este interzisa orice atingere adusa onoarei si reputatiei unei persoane, fara consimtamantul acesteia ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75
Multumesc!
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jignirile de pe facebook, sanctionate sau nu? marius372000 marius372000 in cazul in care pe facebook mi-au fost adresate cuvinte urate sau lucruri neadevarate ce aduc atingere profesiei mele, exista vreun mod de sanctionare ... (vezi toată discuția)
Afirmatii calomniatoare Vlad2015 Vlad2015 Buna seara, am un prieten care are 15 ani si fara sa isi dea seama a facut anumite afirmatii despre o persoana de 21 de ani fara sa aibe dovezi. Acea persoana ... (vezi toată discuția)
Atingere adusa demnitatii, onoarei si reputatiei mojomojo mojomojo [quot]CCR a stabilit că abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal şi dezincriminarea, pe această cale, a infracţiunilor de insultă şi de calomnie, ... (vezi toată discuția)