avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime inclus in salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime inclus in salariu

buna ziua,
Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate. Incepand cu 01.06.2013 dorin sa il includem (tin sa mentionez ca nu avem salarii minime pe economie, ) am sunat la ITM la CCM sa vad ce anume trebuie sa depus iar doamna de acolo mi-a zis ca nu se poate ce vreau eu, mi-a adus in vedere art.160 din Codul Muncii.
Ma puteti lamuri, va rog, nu inteleg de ce nu il putem include in salariu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 13 Ianuarie 2016
Ce sanse am sa imi recuperez sporul de vechime inclus in salariu, cel mai probabil din 2010-2011? Daca se mareste salariu minim pe economie, am inteles ca sporul de vechime bagat in salariu se pierde. Multumesc !
Nu aveti nicio sansa , intrucat se va invoca prescriptia dreptului la actiune.
Ce pot face ca sporul de vechime sa nu-mi mai fie inclus in salariu ?
Daca lucrati in sectorul bugetar, cam greu sa va opuneti .

In sectorul privat, nu semnati actul aditional cu privire la acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim si sporul de vechime Gyna Gyna O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un ... (vezi toată discuția)
Spor vechime coromadaniel coromadaniel Buna ziua, Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime. In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Este sporul de vechime obligatoriu? Gabriel Vladucu Gabriel Vladucu Daca la angajarea un salariat mai in varsta, acesta solicita ca in afara salariului brut (de baza) negociat sa i se acorde si spor de vechime - 25%, desi el nu ... (vezi toată discuția)