avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Viol - daune morale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Viol - daune morale

Buna ziua, puteti sa mi spune-ti cam cat se cere daune morale pt viol? si cat s-a stabilit cel mai mult de catre judecator. Stiu ca nu se da cat se cere, dar asa ca o parere ...
Cel mai recent răspuns: ContSters284213 , utilizator 13:06, 27 Mai 2013
Buna dimineata .
In legislatia noastra inca nu este specificat acest lucru.Se calculeaza,daca persoana era producatoare de venituri,in functiede aceste venituri,plus cheltuielile de vindecare,ingrijire,de compensare a unei vieti ca si inainte,normale,in afara indemnizatiei de despagubire..Acestea sunt la limita dintre daunele morale si materiale .Daunele morale ,sunt calculate in functie de suferinta fizica si psihica a persoanei si familiei sale ,pentru aceste evenimente ,neplacute.
Deci nu au o suma fixa.Solicitantul cere cat va dori,dar judecatorul este acela care va decide
suma finala,care poate fi contestata .
Marius Bote.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
Marius Bote, Practician in insolventa
De asta suntem asa inapoiati , ptr ca mentalitatea este asa - saracul n-are bani si va sta la parnaie cu executare , iar cel bogat are relatiile pe care are si scapa cu basma curata , eventual pedeapsa cu suspendare . Nu cred ca se acorda multi bani in aceasta situatie . Eventual daca cel bogat rascumpara tacerea victimei !! Oricum despagubirile ptr fapta facuta cu intentie sunt mai mici ca cele facute din culpa .
In fine - unii ar putea sa faca sute de sedinte cu un psiholog si tot nu ar scapa de trauma si atunci cum ai putea evalua de cate sedinte ar avea nevoie ?
Problema este ca in caz de viol femeia poate ramane cu traume psihice insa in Romania nici macar nu se recunostea pana nu demult traumele psihice...

Nu conteaza cati bani are respectivul ci la cat apreciaza instanta suferintele morale.
Nu exista nicio argumentare in jurisprudenta conform careia daunele morale sa se stabileasca in raport de situatia materiala a violatorului.

Cel mai adesea violatorii nu au bani.

Doar daca fac interlopii un viol atunci ar fi alta discutie insa acestia nu prea fac si de multe ori ei stiu cum sa procedeze pentru a nu se putea dovedi.

Violurile sunt facute adesea de persoane care au probleme cu sanatatea mintala si adesea recidiveaza.Din acest motiv se si aplica pedepse foarte mari de regula.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Din pacate, sau din fericire, acum legile au evoluat astfel incat pedeapsa capitala a fost abolita.

legile au evoluat intr-un sens...gresit(ex. sunt destule)

Am citit toate postarile si vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si ideei. Nu sunt o profitoare dar cand e vb de trauma psihica pe care o traiesc si de care s-a tot vorbit pe aici , va spun din propria experienta ca se videca extrem de greu, sau deloc si ca atare cerinta de despagubiri cred ca isi are rostul ei. Nu mai sunt omul de alta data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castrarea chimica const_be const_be In R Moldova, a fost adoptata o lege referitoare la castrarea chimica a pedofililor. cum comentati aceasta, in functie de anumite drepturi ale omului , de ... (vezi toată discuția)
Urgent - impacare in urma unui accident monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In septembrie 2012 sotul meu a fost implicat intr-un accident cu victima, vina apartinandu-i deoarece roata din stanga fata a depasit axul drumului ... (vezi toată discuția)
Viol asupra unui barbat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ati auzit de poveste cu tentativa de viol asupra taximetristului? Ce parere aveti? Am inteles ca persoana de sex feminin care este presupusa autoare a ... (vezi toată discuția)