avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare auto in rate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare auto in rate

Buna ziua,

O SC ar dori sa cumpere un autoturism in rate de la o persoana fizica, insa vanzatorul ar dori sa mentioneze in contractul de vanzare-cumparare ca acesta ramane proprietar pana la achitarea integrala si abia atunci sa se faca transcrierea autoturismului. Se poate proceda asa? Ar fi in regula un astfel de contract? Pe perioada pana la sfarsitul ratelor si transcrierea masinii se pot deduce cheltuielile legate de folosinta masinii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:42, 23 Mai 2013
Buna ziua,
Da. Va sfatuiesc sa inscrieti in contract si o clauza prin care vanzatorul se obliga sa va restituie banii daca tranzactia nu mai are loc.
av. Gabriel Klein Kiritescu
utilizator32 a scris:
... insa vanzatorul ar dori sa mentioneze in contractul de vanzare-cumparare ca acesta ramane proprietar pana la achitarea integrala si abia atunci sa se faca transcrierea autoturismului.

Odata ce vanzatorul incheie actul de vanzare cumparare, NU are cum sa mai "ramana" proprietar (ca asa vrea el). Ori e vanzator si a vandut, ori e proprietar si nu a vandut !

2) Aveti grija ca de la data contractului pana la data transcrierii sa nu treaca mai mult de 30 zile, caci sunteti pasibili de amenda si ridicarea talonului in trafic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa intabulata gresit ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. am cumparat o casa cu teren (500 mp), intabulate de prin 2001. ideea este ca am masurat si am constatat ca nu corespunde exect cu ceea ce reiese ... (vezi toată discuția)
Partaj-autovehicul ContSters285708 ContSters285708 Vreau sa introduc in masa de partaj un autoturism ,proprietate comuna.Care sunt documentele necesare pentru stabilirea valorii taxabile? (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare Hcn167 Hcn167 Buna ziua, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)