avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este procedura legala,int-un proces civil dupa ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este procedura legala,int-un proces civil dupa ce a fost respinsa cererea ca neintemeiata?

Buna ziua,
Am nevoie de o indrumare si anume;intr-un proces civil in care cererea mea a fost respinsa ca si neintemeiata dar cu drept de apel,care sunt pasii urmatori pe care trebuie sa -i fac ? Mentionez ca ;NU doresc sa fac apel deoarece procesul a durat 3 ani,eu am cheltuit destui bani pt.onorariul avocatului si taxa de timbru ,si nu am castigat procesul desi avocatul m-a asigurat permanent de reusita.In concluzie,la ce data dupa primirea sentintei aceasta devine irevocabila daca eu nu am facut apel si ce trebuie sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:18, 24 Mai 2013
Stimat forumist,

Chiar nu am înțeles unde țintiți. Dacă este cererea dvs, ați pierdut fondul și nu mai doriți să atacați sentința, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă resemnați cu pierderea procesului, eventual să plătiți cheltuieli de judecată, dacă este cazul.

Hotărârea devine irevocabilă în 15 zile de la comunicare.

Cu stimă
Da,asa este ,am pierdut fondul,si nu mai doresc sa fac apel,sunt resemnat cu pierderea procesului,pt ca nu mai am posibilitati financiare sa-l sustin in continuare-alta taxa de timbru,alt onorariu etc.In concluzie dupa ce hotararea devine irevocabila in 15 zile de la comunicare,este nevoie de aplicarea unui timbr sau altceva? Multumesc
In mod normal, o hotarare judecatoreasca se legalizeaza daca se doreste punerea ei in executare sau prezentarea in fata autoritatilor pt a produce efecte.

In cazul dvs insa, cum ati pierdut dosarul nu consider ca ati avea nevoie de legalizarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire nerecurata ioanandrei ioanandrei Va rog : Daca o HOTARIRE JUDECATOREASCA intr-un PROCES CIVIL , data in APEL si devenita DEFINITIVA , nu este RECURATA , ea , am inteles ca devine ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva yvon yvon Buna ziua, in data de 08.06.2011 ar fi 30 de zile de la primirea sentintei de divort (a fost apel). Daca nu se face recurs la ea, in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)
Apel euaceeasi euaceeasi Buna seara...... Am avut un proces cu politia rutiera pentru contestatie proces verbal si astazi am aflat decizia judecatoarei.... Tip solutie: Respinge ... (vezi toată discuția)