avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntarea la mandatul de administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntarea la mandatul de administrator

cum poate administratorul unui srl cu asociat unic sa renunte la mandat? el nu mai doreste sa fie administrator la acea firma.
mentionez ca a fost numit in aceasta calitate prin actul constitutiv.

singura solutie ar fi hotararea asociatului unic de schimbare a administratorului?
administratorul poate sa il notifice cumva pe asociatul unic ca doreste sa renunte la mandat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:19, 26 Mai 2013
Verificati in actul constitutiv al societatii daca administratorul are dreptul de a convoca adunarea generala a asociatilor care sa aibe ca tema 1. revocarea administratorului si 2. numirea unui nou administrator.
In aceasta situatie, adresa de convocare a adunarii reprezinta notificarea administratorului si parcurge etapele prevazute de actul constitutiv al societatii.
otesani a scris:

administratorul poate sa il notifice cumva pe asociatul unic ca doreste sa renunte la mandat?

Da, poate sa il notifice pe asociatul unic ca nu mai vrea sa fie administrator (doar nu sunt legati pe viata). Problema care se pune este "predarea raspunderii" astfel incat sa nu plateasca pentru ce nu a facut sau "sa plateasca" doar pentru ce a facut in timpul mandatului. Aici trebuie sa aveti mare atentie !
Daca este numit prin act constitutiv, trebuie revocat tot prin mentiune la actul constitutiv, asa cum vi s-a precizat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator nina-iza nina-iza Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a-mi da demisia din functia de administrator al unei S.R.L.. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Societate fara administrator? mona75 mona75 Va rog sa ma lamuriti daca este posibil in urmatoarea problema Suntem mai multi asociati la un SRL . Asociatul X vinde partile sociale celorlanti asociati , ... (vezi toată discuția)