avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa preavizului din decizia de concediere atrage ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa preavizului din decizia de concediere atrage nulitatea daca preavizul a fost deja comunicat?

Buna ziua,

Intrebarea mea se refera la situatia in care un angajat ii este comunicat un preaviz cu termenul legal de 20 de zile (angajatul luand la cunostinta de acesta prin semnare), lipsa mentiunii acordarii acestui aviz in cadrul deciziei de concediere atrage nulitatea deciziei in raport cu art. 76 C.mun?

Sau nulitatea este intr-un fel acoperita ca urmare a comunicarii anterioare a preavizului?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 24 Mai 2013
Decizia de concediere care nu conţine durata termenului de preaviz este lovită de nulitate absolută, totală, expresă şi de formă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere contestata cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Societatea la care lucrez, (societate de constructii) se confrunta cu o lipsa totala de contracte de lucrari inca de anul trecut din luna iulie ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere ioannanice ioannanice Am o intrebare, in cazul concedierii: ce se intampla daca pe 11.01.2016, de exemplu, primesc notificare de concediere cu data de 31.12.2015? Eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de concediere dr_no_5 dr_no_5 buna ziua -in data de 10 februarie am primit o dispozitie prin care contractul meu de munca inceteaza conf art.65 alin 1 din legea 53/2003. -in dispozitie ... (vezi toată discuția)