avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ajutooor! Ce ma fac ? Am pierdut procesul ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ajutooor! Ce ma fac ? Am pierdut procesul ?

Am trimis aseara, la ora 2,10 de pe email-ul meu o Cerere precizatoare la instanta de judecata.
Astazi dimineata, la ora 9 un fax catre instanta cu aceleasi inscrisuri.
Nu am putut sa ma prezint in instanta.
Am sunat la instanta si am rugat sa ajunga inscrisurile la dosar.
La ora 13,30 am sunat grefierul de la dosarul aflat pe rolul instantei si l-am intrebat daca au ajuns inscrisurile la dosar. Acesta mi-a raspuns ca are doar email-ul, nu si fax-ul, ca dosarul a fost dat in pronuntare.
Era o cerere - obligatia de a face, la instanta de contencios, indreptata impotriva unei institutii publice. Nu am timbrat cererea, dar nici instanta nu mi-a pus in vedere prin citatie.

Am pierdut procesul ?
Ce solutie o sa primesc ?
Nu ne putem substitui mentalitatii instantei de judecata , astfel incat nu cred ca suntem in masura sa va spunem ce a pronuntat instanta de judecata.
Pe portalul instantelor judecatoresti gasiti solutia data de catre instanta de contencios in dosarul dvs.
[ link extern ]

Daca ati pierdut litgiului, aveti la dispozitie exercitarea cailor de atac impotruva hotarari pronuntata de prima instanta.
sora mea a avut si ea un asemenea proces si dupa ce s-a terminat procesul a sunat grefierul. acesta i-a spus ca in ziua respectiva, cand se judeca procesul, cauza a fost strigata la inceputul sedintei de judecata iar judecatorul a primit inscrisurile abia la sfarsitul sedintei.
cand a fost strigata cauza surorii, judecatorul nu a stiut ca ea a trimis inscrisurile in termen ( le-a trimis prin fax in acea diminiata cand se judeca procesul), si a dat dosarul in pronuntare. dupa ce le-a vazut, judecatorul a amanat pronuntarea cu 7 zile.
nu mai stiu ce a facut, ce solutie a primit.

cat priveste timbrarea unei actiuni nu judecatorul trebuie sa-ti spuna cat trebuie sa platesti ?

Daca actiunea era supusa taxei de timbru, atunci era in obligatia instantei sa va comunice prin citatie aceasta taxa.

Daca a scos dosarul in pronuntare si abia apoi au ajuns inscrisurile in dosar, in mod normal cauza ar trebui repusa pe rol si inscrisurile nou atasate comunicate partii adverse pentru a-si putea formula apararile in cunostinta de cauza.

Dvs veti putea ataca hotararea daca va este nefavorabila si daca inscrisurile nu au fost avute in vedere. Partea adversa va putea ataca hotararea pt ca nu a avut cunostinta de toate inscrisurile aflate l adosar si pe care instanta si-a bazat solutia.

Alta data sa nu mai trimiteti atat de tarziu inscrisurile daca va doriti o solutie corecta si conforma normelor. Altfel avem pretentii de la judecatori sa dea solutii corecte si urgente insa le varam pe sub nas acte in al doisprezecelea ceas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde a ajuns emailul cu concluziile scrise? dogarudobra dogarudobra pt un proces de recurs am trimis pe email concl. scrise am descoperit mai tarziu ca acestea nu erau la dosar si nici in baza de date a ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva? Filimon Aurel Filimon Aurel Primul termen amanat lipsa aparare prin fax la ora termenului. Al doilea termen parata a depus intampinarea prin fax, tot la ora termenului, intr-un singur ... (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei in lipsa partilor, intampinare trimisa prin fax dumibog dumibog 1) in cazul in care atit reclamantul dar si paratul solicita si judecarea in lipsa conform art. 242 alin 2, dar nici una din parti nu se prezinta la termen ... (vezi toată discuția)