avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Nelamuriri la locul de munca
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Nelamuriri la locul de munca


Lucrez de 2 ani la o firma,care cred ca a intrat in faliment(nu sunt sigur).Nu stiu sigur daca in ultimele luni nu mi-a fost platita contributia la stat. As avea drept la somaj? Cum as putea sa aflu daca mai sunt angajat si daca mi se plateste contributia? Cum as putea sa aflu sigur daca e in faliment firma sau nu?Daca a intrat in faliment,angajatorul are obligatia sa-mi plateasca contributia pana la data intrari in faliment?Cu stima va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:19, 24 Mai 2013
cioatamircea a scris:
Lucrez de 2 ani la o firma,care cred ca a intrat in faliment(nu sunt sigur).

Verificati pe portal.just.ro , la Tribunalul unde isi are sediul angajatorul, dosare, cautare ... introduceti numele firmei. Daca apare cu mentiunea "insolventa" v-ati lamurit.

La somaj aveti dreptul daca aveti stagiul de cotizare complet, adica 12 luni muncite.
Angajatorul are obligatia sa plateasca contributia, dar s-au vazut si cazuri in care nu s-a platit, desi acest fapt poate fi penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata angajatala o firma careia i se pronunta falimentul Danudza Danudza Buna ziua Indraznesc sa va prezint speta mea, deoarece informatiile pe care le primesc sunt contradictorii: Sunt insarcinata 22 de saptamani (aprox 5 luni ... (vezi toată discuția)
Acordare șomaj ContSters173580 ContSters173580 Buna seara . As dori sa stiu daca dupa o ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale neplatite de angajator iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Lucrez de 4 ani intro societate de constructii. De 9 luni aceasta societate a intrat in insolventa la cererea administratorului, iar de 10 luni nu ... (vezi toată discuția)