Buna seara tuturor !
As avea si eu o problema, la care va rog a ma sfatuii ce tre' sa fac. Mai exact :
Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc de aproape 10 ani, are aceiasi conducere tot cam de pe-atunci si in mod clar are ceva personal cu familia mea ( probabil invidie, nu stiu ), profitand de orice ocazie pentru a ne creea greutati.
In fine, in urma cu mai bine de trei ani am acumulat o datorie la cotele de intretinere, iar in baza unui contract de comodat ce-l aveam cu o societate comerciala, aceasta trebuia si a incercat a achita toate datoriile catre Asociatie, insa conducerea acesteia a refuzat cu vehementa a accepta aceste plati prin refuzul de a elibera chitanta pe numele platitorului ( chitante necesare decontarii ). Asadar am fost actionat in justitie de catre Asociatie si pe langa faptul ca avocata ce-i reprezinta si este ruda apropiata cu o persoana din conducere, este din provincie si a solicitat cheltuieli f.f.f. mari in raport cu orice avocat ce ar fi avut o astfel de speta, motivand cheltuieli de TRANSPORT. Cu aceasta ocazie, Asociatia de Proprietari a inregistrat la CF si privilegiu asupra apartamentului in care locuim, de care nu am reusit sa scapam nici acum.
Problema este urmatoarea: acest privilegiu a fost inregistrat in urma cu mai bine de trei ani, perioada de timp in care de mai multe ori AM RAMAS PE ZERO cu datoriile fata Asociatia, insa conducerea acesteia nu s-a deranjat a radia privilegiul, cu toate ca asa ar fi fost normal.
Asadar, avand mai multe probleme de comunicare si convietuire cu persoanele din conducerea Asociatiei de Proprietari, am hotarat sa vindem si sa plecam din acest bloc, moment in care am achitat absolut toate datoriile si Asociatia ne-a inmanat o adeverinta din care reiesea faptul ca nu mai avem niciun fel de datorie, urmand a face ulterior si radierea privilegiului din CF.
Astfel, acum doua luni am incheiat actul de Vanzare-Cumparare la notar, cumparatorul urmand a-si intabula apartamentul. De atunci si pana in prezent, conducerea Asociatiei si in mod special Presedintele acesteia, refuza pur si simplu a se deplasa la notar sa dea declaratie in forma autentica in vederea radierii privilegiului, cu toate ca Administratora a fost si la CF unde i s-a comunicat in mod explicit ce si cum tre' sa procedeze Asociatia in acest caz. Aceste informatii le-au fost comunicate inclusiv de catre notarul ce ne-a perfectat noua actele de vanzare, unde am si achitat aceasta declaratie TOT EU, cu toate ca aceasta plata intra in sarcina Asociatiei.
In conclusie, punctual, intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Considerati ca acesta atitudine a conducerii Asociatiei este un abuz si ca astfel este ingradit dreptul la proprietate ?
2. Ce ar trebuii facut in afara unei notificari prin executor si o actiune in justitie, actiuni ce sunt de durata, iar cumparatorul mi-a invederat a rezolva situatia pana cel mai tarziu saptamana viitoare ?
3. Exista vreo Lege care OBLIGA pe cel ce instituie un privilegiu ( in cazul nostru Asociatia de Proprietari ), sa-l radieze intr-un anumit termen si / sau in anumite conditii ce-l pot avantaja pe proprietar, fara ca acesta sa se ploconeasca si sa faca demersurile de mai sus ce implica timp indelungat si cheltuieli suplimentare ?
4. Pentru actiunile lipsite de profesionalism si contra interesului proprietarilor pe care Asociatia ( prin conducatorii ei ) ii reprezinta de fapt si de drept, pot fi solicitate daune si daca da, ce fel ?
Va rog respectuos a-mi raspunde la intrebari si a ma indruma ce sa fac pentru a putea castiga acest "razboi" in care persoanele din conducerea Asociatiei se cred invincibile si profita in mod abuziv de pozitia ce o ocupa, in situatia mea fiind si alti proprietari, care intr-adevar chiar nu au posibilitati.
As avea nevoie eventual de Legi si Articole, in baza carora sa-mi intemeiez demersurile.
Va multumesc respectuos pentru interesul acordat !
Cel mai recent răspuns:
CatalinTenea , utilizator
22:43, 25 Mai 2013