avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contract comision servicii intre persoane fizice si o ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contract comision servicii intre persoane fizice si o persoana juridica

Buna ziua,
Am o mare nelamurire privind contractele de comision.
Eu intentionez sa imi creez o firma de prestari servicii de web design.
Am deja o baza de viitori colaboratori pe care vreau sa ii platesc pe baza unui comision. Acestia nu vor sa isi creeze PFA sau SRL, vor sa ramana persoane fizice.
Cum procedez? Se poate?
Si daca se poate, cine va plati contributiile la Fisc si contributiile sociale. As dori daca se poate raspuns clar si fara trimiteri la articole ambiguee sau la articole trunchiate din Codul Fiscal.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 08:56, 24 Mai 2013
Depinde ce intentionati sa ii puneti sa faca. Sunt putine cazuri in care o pers fiz poate desfasura o activitate pentru o firma, fara ca persoana sa aiba macar PFA sau intre ei sa existe un CIM.
In acest caz va trebui sa faceti CIM cu viitorii angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii mopy mopy stiu ca o societate poate incheia cu o persoana fizica (nu PFA) un contract de prestari servicii, eu ca firma fiind obligat sa-i platesc impozitul pe venit, ... (vezi toată discuția)
Alternative la cartea de munca Andra07 Andra07 Buna seara, Am o firma de web design. Pana acum m-am descurcat f. bine impreuna cu cei doi asociati ai mei, dar volumul de munca s-a marit foarte mult si ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare fortune12 fortune12 Ziua buna! Doresc sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare intre o firma si o perzoana fizica!!! Detaliere: sunt grafician (persoana fizica, nu ... (vezi toată discuția)