avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radierea masinii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radierea masinii

buna ziua!daca am cumparat o masina ,actele sunt la mine toate,contractul de vanzare cumparare al masini a fost facut intre tatal meu si vanzator,intre timp tatal meu a murit.Cineva m-a sfatuit sa ma duc sa fac un act de vanzare cumparare intre tata=si mine,cum ca el mi-ar fi vandut masina mie!voi ce ma sfatuiti sa fac?si mai am o intrebare,daca politia ma opreste in trafic,as putea pati ceva?
Cel mai recent răspuns: nepotu08 , utilizator 23:12, 28 Mai 2013
cel mai bine pentru dvs, asa ar fi . Sa-l cautati pe proprietar si sa faceti un contract de vanzare intre el si dvs.
Da, e bine ca nu scrie nimic pe talon.
Sfatul primit de la @gj-jane2 cu contractul de vanzare/cumparare intre dvoastra si vechiul proprietar este bun.
Va trebui sa ii platiti impozitele din urma proprietarului si sa va elibereze certificat fiscal de la primaria proprietarului (fara el, actul de vanzare cumparare este nul).

Nu trebuie sa mergeti neaparat la notar, puteti merge si la un birou de intermediere auto !
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
trandafir2, moderator
la asta cu un nou contract ma gandeam si eu,mai mult pe mine ma intereseaza ce as putea pati,daca ma opreste politia.dar daca ai zis ca atata timp cat nu e trecut instrainat catre nimic,pot zice ca am imprumutat masina si merg cu ea asa.nu as avea ce sa patesc?
Oricum, noul contract de vanzare/cumparare, va acopera doar 30 zile pana cand survine termenul de inmatriculare obligatorie pe numele noului proprietar.
Nu va ganditi ca daca faceti un nou contract, o sa mergeti ani de zile cu auto fara sa il inmatriculati pe numele dvoastra.
Daca nu aveti de gand sa inmatriculati auto ...mai bine il lasti asa, pe vechiul talon.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
trandafir2, moderator
pai nu ca fac contract nou,intre mine si proprietar,dar tot nu o sa completey pe talon instrainat catre la data de ...!!!mie atata imi este frica ce as putea pati,din punct de vedere legislativ?in rest de masina si de altele nici nu ma intereseaya,ma gandesc sa nu imi faca vreun dosar penal,] ceva ca eu nu prea cunosc legile astea:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut masina fara certificat fiscal cyberpunk cyberpunk Buna ziua. In urma cu un an jumatate am cumparat o masina fara certificat fiscal. Dupa 3 luni de circulat cu ea cu numere rosii, am vandut-o. La fel fara ... (vezi toată discuția)
Radiere auto in vederea inmatricularii trafyctz trafyctz Buna ziua, astazi Sambata 23-03-2013 am vandut o masina care era pe numele meu. Am fost la cineva care se ocupa cu acte auto si mi-a facut decat actul de ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina fara contract de vanzare-cumparare Attila93 Attila93 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea, am cumparat o masina de la cineva dar n-am putut sa fac cu persoana respectiva un contract de vanzare-cumparare pt. ca ... (vezi toată discuția)