avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inchidere cont banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inchidere cont banca

Buna ziua!
Am intalnit urmatoarea problema:am cont ca persoana juridica la trei banci din Romania.Exista poprire pe cont de la ANAF cu o anumita suma.
As dori sa inchid conturile la doua din cele trei banci.
.Persoana imputernicita de la banca NU doreste sa faca acest lucru, obligandu-ma sa platesc toate popririle si apoi "mai discutam" .
Intrebare:
-in virtutea carui act, lege, document, etc poate sa evite cererea mea de a inchide contul?
-care ar fi solutia de a inchide acest cont?
Va multumesc anticipat!
PS daca are importanta banca este una din primele trei din Romania si ar putea avea din cate stiu un sediu la Viena.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Verificati cu atentie Contractul de deschidere de cont si/sau Conditiile generale de afaceri ( ori o denumire similara) ale bancii respective. S-ar putea sa gasiti acolo o astfel de prevedere.

Eu am cautat mult timp o prevedere legala care sa interzica inchiderea contului cu sold 0 daca exista infiintata poprire asupra acestuia, nu am gasit nicio nimic.

Faceti o cerere scrisa si solicitati temeiul juridic al refuzului de a va inchide contul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cont poprit florin444 florin444 Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate inchide un cont bancar in situatia in care contul respectiv are instituita o poprire pe el? Multumesc (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi incasez banii pe delegatii dintr-un cont blocat laurae11 laurae11 Am conturile blocate de 1 an. Salariul mi-l ridic numerar, insa de un timp tot plec in delegatii, iar banii pentru transport mi se vireaza in cont, de unde nu ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)