Buna ziua,
Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere unde sunt coproprietara cu mama.
Problema noastra este, ca mama ar dori sa imi lase mie apartamentul in intregime, desi eu mai am 3 surori, pe motivul ca eu locuiesc cu ea si o ingrijesc,iar celalalte au fiecare casa ei...
Acum treaba este ca 2 spun ca la o adica ar ceda in favoarea mea, una nu... si mama nu are prea mare incredere nici in celalalte 2...
Am inteles ca sunt foarte costisitoare actele unui contract de vanzare-cumparare,care nu ar putea fi atacat de ele vreodata.Dar situatia noastra financiara nu ne permite acest lucru, eu neavand de lucru si mama o pensie de 700 lei...As vrea sa stiu daca exista vreo alta modalitate de a mi lasa mie apartamentul ,fara a putea fi contestat de surori, dar mai ieftin. Ca am inteles ca dovedind cu un certificat medico-legal, ca mama nu a fost maltratata sau neingrijita si ca este in depline facilitati mentale( daca am scris corect) si cu o declaratie a ei , ca eu de la decesul tatalui meu pana in prezent am avut si am grija de ea,s-ar putea face un alt fel de act.
Este adevarat? Sau ma poate indruma cineva cum, unde si ce trebuie sa fac ,la niste costuri mai mici...actele pentru a deveni proprietara? Multumesc anticipat
V-ar putea ceda partea sa din proprietate printr-un contract de intertinere, dar in acest caz trebuie sa aveti venituri si dupa decesul sau, in caz ca surorile contesta actul sa demonstrati cu acte ca ati intretinut-o pe timpul vietii.
In situatia pe care o aveti in acest moment nu exista niciun act pe care mama dumneavoastra l-ar putea face si care sa nu poata fi contestat de catre surori dupa decesul mamei.
Mostenire casa!
Corina271
Buna seara!
Suntem doi frati iar mama vrea sa ii lase casa doar surorii mele.
Poate sa faca chestia asta,sa ii lase doar surorii mele?
Si daca da,care sunt ... (vezi toată discuția)