avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Douã amenzi salubritate pentru aceeasi fapta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Douã amenzi salubritate pentru aceeasi fapta

Buna ziua!
In anul 2011 am primit o amenda de la salubritate pentru fapta:
nu a incheiat un contract pentru colectarea deseurilor cu un operator autorizat

Nu am semnat acel proces verbal dar nici nu l-am contestat in instanta,
punandu-mi poprirea (firma de salubritate a apartinut si apartine si acum primariei) pe contul societatii (farmacie).Am explicat ca am contract cu o firma specializata autorizata in domeniul medical cum cere si Garda de mediu si DSP in colectarea deseurilor medicale.Degeaba.
Acum primesc iar o amenda pentru aceeasi "fapta".Evident am sa introduc contestatie.
Intrebare:
-cate amenzi are voie primaria sa dea pentru aceasta(aceeasi) fapta?exista o lege , cuantum valoric , numar, de amenzi etc sau sunt "fara numar"?
-pot solicita daune morale, etc pentru a fi lasat in pace de primarie (procesul verbal a fost scris in birou la primarie, fara consemnarea vreunui martor, semnatura sau a contravenientului , unde se mai si precizeaza ca
nu este de fata

de parca eu as locui la primarie:P
Va multumesc anticipat!=D>
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:58, 24 Mai 2013
Banuiesc ca cei de la Primarie, au luat doua liste si le-au pus in paralel, una cu agentii economici autorizati si alta cu agentii economici care au contract de salubritate. Prin comparare, a rezultat un numar de agenti economici care au autorizatie de functionare, dar nu au contract de salubritate. Apoi s-au apucat sa intocmeasca procese verbale de amenzi. Trebuie sa contestati respectivul proces verbal de amenda in termenul legal si sa le aduceti la cunostinta situatia dvoastra, altfel la anul veti mai primi o amenda si tot asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P-v contraventie ContSters115121 ContSters115121 Buna ziua, Am primit un avertisment cf. art.60 lit.e din O.43/1997, pentru faptul ca masina care transporta marfa a depasit masa admisa de lege. Pe langa ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea actelor! Iulianaha Iulianaha Buna seara! Am fost oprita de un agent de politie, eu conduceam un tractor. Nu aveam actele la mine. Pe un carnetel mi-a notat datele si a zis ca imi trimite ... (vezi toată discuția)
Amenzi aplicate de garda de mediu si de politia locala luis29 luis29 As vrea sa stiu daca Garda de Mediu sau Politia Locala poate sa dea amenda unei societati comerciale pentru lipsa unui contract de ridicare a deseurilor ... (vezi toată discuția)