avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat autoturism

Buna ziua !

Doresc sa ies din tara cu un autoturism care este proprietatea mamei mele . As vrea sa stiu daca acest imprumut necesita un contract de comodat sub semnatura privata sau trebuie legalizat la notar .

Mentionez ca nu eu voi fi soferul , daca are vre-o relevanta .

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:38, 25 Mai 2013
Aveti raspunsul in articolul de mai jos

www.avocatnet.ro/content/tag...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Articolul indicat este foarte bun ! Felicitari !

@chirica, ...vin cu urmatoarele completari: De iesit din tara iesi in conditiile articolului, insa problema apare cand vrei sa intrii in anumite tari. De exemplu in Turcia iti trebuie o imputernicire pentru auto, tradusa in turca si vizata de ambasada sau consulatul turc.
Este vorba din Grecia cu tranzit prin Bulgaria . Acum ce tine de trecerea la frontiera este in regula , nu este nevoie d.p.d.v.r al Politiei Romane .

Problema apare in cazul in care voi fi oprit de Politia bulgara sau cea greaca . Sa inteleg ca si acest subiect este unul un pic ambiguu
NU am intalnit situatii cu probleme in Bulgaria sau Grecia, dar pentru linistea dvoastra (chiar si psihica) ce va costa (ceva maruntei) sa va faceti un act cu stampila de la notar sau chiar avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent va rog! pasaport expirat in strainatate Baphomedd Baphomedd Sunt in Turcia şi mi-a expirat pasaportul ,vreau sa stiu daca vor fi probleme la plecarea in Romania,pentru ca am de gand sa plec cu el expirat. Macar sa stiu ... (vezi toată discuția)