avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit dintr-un antecontract
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit dintr-un antecontract

Buna ziua,
In anul 2012 am obtinut pe langa veniturile din salariu si un venit din vanzarea unui teren. Deoarece nu detin inca titlul de proprietate pentru acest teren s-a incheiat un antecontract intre vanzator si cumparator. Intrebarea mea este urmatoarea: trebuie sa paltesc impozitul pe acest venit acum sau in momentul in care se va incheia contractul de vanzare -cumparare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: camism , utilizator 15:04, 29 Mai 2013
la momentul incasarii banilor
Bani i-am incasat in momentul incheierii antecontractului. Sa inteleg ca in aceasta situatie ar trebui sa platesc cat mai repede imoozitul, deoarece este un venit dobandit in anul 2012?
Impozitul pe venit pe care vanzatorul il datoreazaƒ statului pentru vanzarea terenului se calculeaza la notar cand se inchelie tranzactia prin contract autentic.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
george-neagu, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in posesie Cristina-46 Cristina-46 Putem vinde un teren forestier fara titlu doar cu procesul verbal de punere in posesie si cu fisa tehnica?? Mentionez ca cumparatori doresc sa-l cumpere fara ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare fara efectuare plata maria1123 maria1123 Buna ziua, As dori sa stiu ce implicatii juridice are urmatoarea situatie. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru a achizitiona un teren. ... (vezi toată discuția)