avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare statu-quo al unui teren pe timpul procesului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare statu-quo al unui teren pe timpul procesului

Buna ziua,
Va rog frumos o consultatie:
In timpul procesului pe L18 privind reconstituirea unui teren de 0,36 ha extravilan (cu latimea de 11.7m), Primaria si OCPI judetean a reparcelat tarlaua pe ascuns si a redus terenul la 0,13 ha (latimea 3,7m!!!!!).

Am castigat procesul, Instanta a decis sa mi se dea 0,36 ha in punctul respectiv dar Primaria mi-a propus 0,13 ha pe vechiul amplasament + 0,23 ha in alta parte.
Va rog:
1. Exista o prevedere legala care sa interzica unei autoritati sa modifice statu-quo-ul terenului obiect al unui proces? (Aceasta prin simetrie cu art. 15 din L54/1998 care interzice instrainarea unui teren aflat in litigiu)
2.Ce ma sfatuiti sa fac? Ma lupt de 22 ani cu autoritatile

Cu respect, Anton Muraru
Anton_Muraru a scris:


Va rog frumos o consultatie:

Cu respect, Anton Muraru


Regulament Forum Avocatnet.ro



Important !

Discutiile din forum nu reprezinta consultanta juridica. Nicio discutie purtata in forumul Avocatnet.ro nu poate fi interpretata ca fiind consultanta juridica sau de orice alt fel. Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Datorita naturii complexe a legislatiei, precum si datorita aspectelor personale ale situatiei expuse de dumneavoastra in forum, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forumului sa nu fie aplicabile in situatia particulara in care va aflati.






Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
rectific: in loc de consultatie, va rog rog frumos un raspuns, referitor la pct 1

Va multumesc,
Anton Muraru
Buna seara,
Am gasit raspunsul de mai jos pt intrebarea nr. 1. Va rog, ar putea fi corect?

<<Decizia de reparcelare a fost inoportună, deoarece a fost efectuată în timp ce terenul făcea obiectul unui proces de reconstituire pe rol, în care Comisia Locală era parte, subminându-se, astfel, principiul consacrat al atribuirii terenurilor pe vechile amplasamente, precum şi caracterul reparatoriu al Legii 18/1991, “reparaţia completă realizându-se NUMAI prin respectarea, ori de câte ori este posibil, a vechiului amplasament” >>

Multumesc,
A M

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

V-ati plictisit! dogarudobra dogarudobra De ceva timp pun si eu intrebari, cam des ce-i drept , dar daca vreau sa stiu....... sunteti suparati din anumite motive, sau poate din lipsa de timp, fiind ... (vezi toată discuția)
Construire "camine" batrani - din fonduri europene? herminalucia herminalucia in contextul actual,la noi ,ca si peste tot,in lume,casele de batrani sunt o necesitate,arzatoare...vreau sa initiez un plan pentru viitorul apropiat,in ... (vezi toată discuția)
Proces cu banca- clauze abuzive ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. am doua credite de consum si anume, unul la pireus bank si unul la o cooperativa de credit . vreau sa dau si banca in judecata si cooperativa de ... (vezi toată discuția)