avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru judiciar sau taxa de evaluare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru judiciar sau taxa de evaluare

La deschiderea unui proces de accesiune asupra unui imobil,am platit o taxa de timbru de 1650 lei la valoarea de impozitare (38500 lei - casa si teren) ptr.adresa respectiva,
Dupa cateva amanari, instanta solicita si o expertiza evaluatoare numai asupra imobilului pentru care am deschis actiunea. In urma expertizei este stabilita evaluarea la 23800 lei numai ptr. imobil.
Va rog sa-mi spuneti daca mai trebuie sa achit alta taxa si ce suma.
Multumesc anticipat ptr. raspuns.
Cu Stima.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:59, 26 Mai 2013
Taxa de timbru a fost deja achitata avand in vedere valoarea rezultata in urma expertizei. Presupun ca ati achitat deja onorariul de expert (caci astfel nu s-ar fi efectuat expertiza), prin urmare nu mai aveti de achiat nicio alta taxa de timbru sau onorariu de expert, decat daca expertul a cerut majorarea onorarului si acest lucru a fost aprobat de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa expertiza imobiliara instanta tinaa tinaa buna ziua. va rog daca se poate sa imi spuneti cat costa o expertiza imobiliara pentru o ac cesiune imobiliara.instanta stabileste expertul ? imi spune si ... (vezi toată discuția)
Expertiza evaluare terenuri dienusa dienusa pentru expertiza de evaluare terenuri trebuie depusa taxa de timbru? (vezi toată discuția)
Taxa timbru actiune constatare drept proprietatae constantin popovici constantin popovici am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni -care este procentul utilizat la ... (vezi toată discuția)