avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani din vanzarea unui bun comun
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani din vanzarea unui bun comun

Buna ziua

As avea nevoie de un pdv ref la urmatoarea situatie:

1. sora mea este casatorita in Spania din anul 2010 cu un alt cetatean roman. casatoria a avut loc in Spania. nu au transcris certificatul de casatorie in Romania

2. in anul 2011 sotul sorei vine in Romania si cumpara un apartament, folosind si o parte din banii surorii mele. nu ii spune exact ce vrea sa faca, doar ca face o investitie. din cate stim nu declara la cumparare ca este casatorit (asa ne-a spus cel care a vandut, nu a vrut sa ne dea si contractul)

3. in anul 2013 vinde apartamentul cumparat in 2011. cumparatorul achizitioneaza apartamentul partial printr-un credit ipotecar. Nici la vanzarea la notariat nu declara ca este casatorit. Cumparatorul este un apropiat de-al sotului.

Problema este ca nu a returnat surorii mele suma pe care a folosit-o la cumpararea apartamentului (suma nu este foarte mare, dar conteaza pe criza). In al doilea rand dupa vanzare s-a separat de sora mea si nu a mai dat nici un semn - nu mai poate fi contactat, fiind probabil plecat din Spania in alta tara. De cca 3 luni de zile ea s-a interesat peste tot si a aflat detaliile de mai sus; probabil urmeaza si alte surprize de genul datorii catre altii neplatite.

Sora mea nu are vreun act cum ca i-a dat o suma pentru achizitia apartamentului in 2011.

Intrebare:
1. Exista vreo posibilitate pentru ea sa isi recupereze banii
2. Intrucat suspecteaza un aranjament la vanzarea apartamentului (pret deliberat scazut) doar pentru a instraina bunul, poate contesta/anula actul de vanzare cumparare si evantual sa revendice o cota-parte din apartament (cf sumei pe care i-a dat-o ar fi 25% din apartament)

Va multumesc pentru timpul dvs!
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
proion, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 11:57, 26 Mai 2013
Buna ziua,
Atata timp cat casatoria a avut loc in Spania si separarea tot in Spania, partajul se va dezbate dupa legile din Spania.
E bine sa discutati mai amanuntit aceste aspecte si cu un avocat din Romania.
Idea de a nu declara ca este casatorit la achizitionarea si vanzarea apartamentului din Romania poate avea doua aspecte:
a. Fals in declaratii;
b. Anularea tuturor actelor.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Detalii: [ link extern ]

Sper ca v-a ajutat acest text. :)
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa recuperez o casa care nu vrea sa mi-o cedeze fostul? gsterienescu gsterienescu BUNA ZIUA.Eu am cumparat o casa in anul 2009 prin imputernicire catre socrii mei de atunci(deoarece si eu si pe atunci iubitul meu eram in spania),casa e pusa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am urmatoarea situatie pentru sora mea: ea a locuit ... Lavinia76 Lavinia76 Buna ziua. Am urmatoarea situatie pentru sora mea: Ea a locuit in spania in Valencia 17 ani. si-a cumparat un apartament impreuna cu concubinul ei de atunci cu ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament cu bani de la sora mea. e adevărat că nu se poate vinde fără acordul ei și că are dreptul la toți banii din vânzare? Eduard Obogeanu Eduard Obogeanu S\'a cumparat un apartament, pe numele meu...dar cu banii trimisi de sora mea, online prin card bancar din Franta in Romania. S\'a trebuit sa se faca plata ... (vezi toată discuția)