As avea nevoie de un pdv ref la urmatoarea situatie:
1. sora mea este casatorita in Spania din anul 2010 cu un alt cetatean roman. casatoria a avut loc in Spania. nu au transcris certificatul de casatorie in Romania
2. in anul 2011 sotul sorei vine in Romania si cumpara un apartament, folosind si o parte din banii surorii mele. nu ii spune exact ce vrea sa faca, doar ca face o investitie. din cate stim nu declara la cumparare ca este casatorit (asa ne-a spus cel care a vandut, nu a vrut sa ne dea si contractul)
3. in anul 2013 vinde apartamentul cumparat in 2011. cumparatorul achizitioneaza apartamentul partial printr-un credit ipotecar. Nici la vanzarea la notariat nu declara ca este casatorit. Cumparatorul este un apropiat de-al sotului.
Problema este ca nu a returnat surorii mele suma pe care a folosit-o la cumpararea apartamentului (suma nu este foarte mare, dar conteaza pe criza). In al doilea rand dupa vanzare s-a separat de sora mea si nu a mai dat nici un semn - nu mai poate fi contactat, fiind probabil plecat din Spania in alta tara. De cca 3 luni de zile ea s-a interesat peste tot si a aflat detaliile de mai sus; probabil urmeaza si alte surprize de genul datorii catre altii neplatite.
Sora mea nu are vreun act cum ca i-a dat o suma pentru achizitia apartamentului in 2011.
Intrebare:
1. Exista vreo posibilitate pentru ea sa isi recupereze banii
2. Intrucat suspecteaza un aranjament la vanzarea apartamentului (pret deliberat scazut) doar pentru a instraina bunul, poate contesta/anula actul de vanzare cumparare si evantual sa revendice o cota-parte din apartament (cf sumei pe care i-a dat-o ar fi 25% din apartament)
Buna ziua,
Atata timp cat casatoria a avut loc in Spania si separarea tot in Spania, partajul se va dezbate dupa legile din Spania.
E bine sa discutati mai amanuntit aceste aspecte si cu un avocat din Romania.
Idea de a nu declara ca este casatorit la achizitionarea si vanzarea apartamentului din Romania poate avea doua aspecte:
a. Fals in declaratii;
b. Anularea tuturor actelor.
av. Gabriel Klein Kiritescu