avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa recuperez o casa care nu vrea sa mi-o cedeze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa recuperez o casa care nu vrea sa mi-o cedeze fostul?

BUNA ZIUA.Eu am cumparat o casa in anul 2009 prin imputernicire catre socrii mei de atunci(deoarece si eu si pe atunci iubitul meu eram in spania),casa e pusa pe numele meu si al fostului mei in drepturi egale chear daca intreaga suma a pus-o eu deaorece el niciodata nu a muncit in timp ce a fost cu mine.fosti mei socri au facut un precontract in care au declarat ca au platit pe casa jumatate din suma reala platita si au ramas asa lucrurile deoarece intre timp ne-am despartit eu cu fostul si acum vreau sa recuperez casa si sa fac actele doar pe numele meu.i-am oferit fostului jumatate din suma pusa in acel precontract dar nu vrea si as vrea sa stiu ce pot sa fac sa pot lua eu casa????va rog ajutati-ma.multumesc.o zi buna..
Cel mai recent răspuns: gsterienescu , utilizator 15:51, 26 Iunie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa il actionati in instanta.
Nu pot sa va dau mai multe date neavand toate actele in fata.
Intre timp ati divortat sau nu ati fost niciodata casatoriti legal?
av. Gabriel Klein Kiritescu
nu am fost niciodata casatoriti doar am format un cumplu timp de 4 ani.singurul act care exista in momentul de fata este un precontract de vanzare cumparare facut de fosti socrii in numele nostru.m-i sa spus ca pentru a schimba actele si sa le fac pe numele meu tyrebuie sa isi dea consimtamantul toate persoanele care apar in acel precontract si anume socrii,eu,fostul meu si cele 3 surori care au vandut casa.problema este insa ca nici fostul meu nici fosti socri nu se vor prezenta sa semneze acele acte pentru ca nu vor in primul rand si in al doi-lea ca sunt in spania toti.acel precontract are vreun termen?vreau sa spun ca,cum au trecut deja 3 ani fara ca nimeni sa faca nimic pt a termina actele,acel act ramane valabil indiferent de vreme???multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cordun cordun buna ziua am si eu o nelamurire. Apartamentului in care locuiesc a fost cumparat in 1997 si sunt trecuti ca proprietari socrul si sotul meu. locuim in ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat negonic negonic Sunt casatorit legal de 23 ani .Aproximativ 5 ani am trait in concubinaj .Pe 8 iunie avem divortul . Problema va fi la partajare si doresc urgent un raspuns ... (vezi toată discuția)
Cerere repunere actiune pe rol teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Am o nelamurire,nu sunt sigura de un lucrusi anume: Sotul meu ,reclamant intr-o actiune de partaj bunuri comune.Fosta sotie ,adauga la masa ... (vezi toată discuția)