avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul din mostenitori nu este de acord cu vanzarea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul din mostenitori nu este de acord cu vanzarea casei

Ce se poate face daca unul din mostenitori nu este de acord cu vanzarea casei?
Cazul este urmatorul: A casatorit cu B, au impreuna doi copii (C si D), B a decedat iar unul din copii nu este de acord cu vanzarea casei detinuta initial de parinti.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 15:12, 26 Mai 2013
Cereti iesirea din indiviziune la instanta.
Da... asa se poate rezolva. Dar A este de acord? In plus, A mai are si un drept de abitatie.
Singura solutie este actiune in instanta cu obiect : iesirea din indiviziune. Daca unul dintre frati nu doreste vanzarea, atunci poate sa o pastreze si sa plateasca celuilalt frate partea care i s-ar cuveni.
N-ati spus nimic de A. Daca A este in viata si casa era bun comun al parintilor, atunci masa succesorala este compusa doar din 1/2 din casa si copiii o vor imparti cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sot simion otilia simion otilia -sotia a decedat -nu sunt copii -sotia are parinti -sotia are casa dabandita inainte de casatorie si e pe numele ei -sotul are drept de mostenire asupra ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)
Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)