avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Depunere declaratia 200 pentru arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Depunere declaratia 200 pentru arenda

mama mea in varsta de 86ani are in arenda o suprafata de teren.anul trecut cand arendasul i-a platit arenda a retinut un impozit de 16%pentru suma respectiva.este necesar sa mai declare acel venit din care i s-a retinut impozitul?.de asemenea beneficiaza de renta viagera pentru suprafata respectiva de teren. trebuie sa declare suma primita ca renta viagera?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:16, 26 Mai 2013
Daca ati optat prin contractul de arenda ca arendasul sa va retina si sa va plateasca impozitul de 16% pe venitul din arenda, atunci nu mai depuneti declaratia 200. Pentru renta viagera nu se declara si nu se plateste impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum declara arendatorul venitul in sistem real? dani-ela dani-ela Am si eu niste nelamuriri (poate nu am citit cu atentie): 1.arendasul retine impozit scazand din brut cheltuielile forfetare de 25% apoi aplica 16%. ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit pe venit din arenda ganesh ganesh Am un contract de arenda in derulare, in care este specificatla obligatiile arendasului ,,sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite in agricultura VelicuG VelicuG Buna ziua, Am mostenit de la tatal meu 7 ha de teren agricol,teren care este dat in arenda,subventia de la stat o ia arendasul,vreau sa stiu daca eu trebuie ... (vezi toată discuția)