avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! Suntem 3 frati, ambii parinti au decedat acum cativa ani. Anul acesta sunt hotarat sa fac succesiunea, ceilalti 2 frati sustinand ca vor ceda in favoarea mea. Dar totusi, daca unul dintre ei se razgandeste si spune ca nu il intereseaza procesul de succesiune ma poate opri din actiunea mea? Fie ca cedeaza partea sa sau nu, eu vreau sa se faca succesiunea, si ma intreb daca necolaborarea totala a unuia dintre frati ( poate e nevoie de vreo semnatura sau act ) poate stopa acest proces de succesiune. Nu ma intereseaza ca se va imparti la 2 sau la 3 mostenirea ci doar sa se faca succesiunea. Poate un frate zice "eu nu sunt de acord sa se faca succesiunea acum" si sa opreasca in acest fel demersul meu? Imi cer scuze pentru ca ma tot repet dar nu sunt un maestru al cuvintelor si fac tot posibilul sa ma fac inteles. Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 17:05, 26 Mai 2013
nu mergeti in instanta sa dezbateti succesiunea..E pleasca la notar si va costa doar onorariul notarului.............daca o dezbateti imediat
in instanta avem o procedura prealab, o taxa de 3% din masa succesorala pt dezbatere...inca una de 3 % pt iesire din indiviziune, plus unele maruntisuri ...
plus onorariul avocatuuil

Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
ContSters250994, utilizator
va rog...e ironica postarea mea
diferenta intre unele costuri pt servicii prestatate de persoane cu accesi competenta ar trebui sa nu fie exclusiviste
la noi la un milion de euro mostenit in active daca dezbati repede repede la notar te costa doar onorariul notarului, daca dezbati incet te costa oarece impozit
daca dezbati in instanta te costa 30 000 de euro dezbaterea la milon de euro plus 30000 de euro iesirea din indiviziune/partajul
plus avocatul 5 mil lei vechi sau mai mult...
cam asa sta treaba...de aia rad unii de altii
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune alba777 alba777 Ce acte si care este procedura pentru a obtine titlu de proprietate asupra unei case si teren daca actul de mostenire prevede 2 frati care sunt in ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune ContSters160754 ContSters160754 buna ziua!ma numesc claudia.tatal meu a decedat pe 12.05.2012 si am ramas 2 mostenitori,eu si fratele meu.tatal meu avea act de mostenitor pe casa dar fara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul ... Ndia Ndia Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul tatălui nostru 1/2 din apartament ( certificat moștenitor și intabulare carte funciara), ... (vezi toată discuția)