Reprezint o Asociatie de parinti din cadrul unei institutii de invatamant. Din martie 2013 am facut niste modificari in actul constitutiv si le-am depus la Jud.sector 4.
Suntem la finalul lunii mai si inca nu ne-a fost stabilit un termen pentru dosar. Se incheie anul scolar si noi parintii nu putem folosi banii nostri stransi intr-un cont, in beneficiul copiilor nostri.Judecatoria nu are oare obligatia de a stabili un termen al dosarului ? Am angajat un avocat pentru a urgenta demersurile, a solicitat o audienta la presedintele Judecatoriei sect.4 dar a fost refuzat. Ce alte cai legale sunt de a obtine un termen al dosarului?
Termenul legal de solutionat dosarul este 3 zile de la inregistrarea lui. Instantele considera insa ca aceste termene prevazute de lege sunt pentru instante doar "de recomandare" si ca daca ei considera ca sunt aglomerati, nu le respecta.. Pana cu ceva timp in urma nu prea puteai face mare lucru in afara de cereri scrise, memorii, audiente etc. adresate acelei instante fare o procedura specifica, sau plangeri la CSM care insa riscai sa iti intoarca instanta contra ta.... Inteleg ca dosarul este depus dupa intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila ( 15 februarie 2013) si prin urmare ar fi aplicabile dispozitiile din Cartea a II-a , Titlul IV - "Contestatia privind tergiversarea procesului" (art.522-525), care ar trebui sa se aplice si procedrurilor necontencioase, cum e si acordarea personalitatii juridice a asociatiilor, conform art. 536 alin.(1) din noul Cod de procedura civila. La o recenta conferinta, presedintele Curtii de Apel Cluj a recunoscut ca in foarte mutle cauzuri asemenea cereri sunt perfect indreptatite dar a rugat ca cererile de aceasta natura sa fie formulate in termeni politicosi si eleganti, insistand ca instantele din motive de supraaglomerare, nu din lene sau rea-vointa se intampa sa depaseasca, uneori cu mult, termenele prevazute de lege pentru diverse proceduri. Nu stiu cum reactioneaza instantele din Bucuresti la asemenea cereri bazate pe art. 522-525 din noul Cod de procedura civila...