avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare materiala

Am un act de donatie din anul 1995.
Acum ma interesa sa fac succeiunea pentru acest teren si am mers la un notar care mi-a spus sa iau o adeverinta cu privire la acest teren.
La primarie mi s-a spus ca acet teren are o eroare in actul de donatie cu privire la pozitionarea parcelei(este alta parcela decat cea din actul de donatie) si trebuie sa cer indreptare eroare materiala inginerului cadastral care atasase un desen al parcelei si notarului care a eliberat actul.

Cu pot eu gasi un inginer cadastral ptr ca la primarie nu am fost ajutat iar in cartea de telefon nu gasesc acest nume?

Cum se procedeaza in aceasta situatie cu privire la acest act?Care este cea mai scurta cale de a indrepta aceasta eroare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters78406 , utilizator 18:11, 6 Martie 2009
Teoretic, subiect interesant: ce intelegeti dumneavoastra prin eroare materiala? Ex: daca jud. nu a stiut ca...termenul "contabilitate dubla" inseamna fals, uz de fals, inselaciune...aceasta este o eroare materiala?! Daca nu a stiut ca o chitanta de mana nu este document legal pe care il poate emite o entitate cu statut de persoana juridica... este eroare materiala?! ...si de ce pentru a apela la o cale extraordinara nu te poti"lega" decat de erorile materiale? Adica, nu am 1,67 ci 1,69m ?! Sunt acestea mai importante decat erorile de judecata?!
Greseala materiala nu tine de interpretarea unui act...
Nu inteleg exact intrebarea dv. sau nelamuririle din mesaj.
Eroare materiala se cheama atunci cand, fara sa vreau, scriu o litera sau un grup de litere in loc de altul, cand trec o adresa in loc de alta etc. Astea ca exemple, ele nu sunt limitate ca numar si posibilitati.
Am fost la notar si am luat copii dupa actele in baza la care a fost facut actul de donatie si exista o declaratie data de o comisie facuta din 4 persoane care are stampila primarului localitatii ,declaratie datata 1995.
Actul dupa care ei m-au trimis sa fac indreptarea erorii materiale este un titlu de proprietate eliberat in 1998.

Ambele acte sunt dupa mine corecte eliberate cu stampila primariei si parcelele au alta denumire.

Dupa cum vad eu desi nu cunosc deloc legea ori primaria a refacut cu alte notatii tot cadastrul sau se incearca schimbarea parcelei din titlul de proprietate(eu nu accept asa ceva ptr ca acum ce aveam a devenit intravilan iar alta parcela poate sa fie extravilan si deci alta valoare).

Corect?

Am depus la primarie o cerere prin care cer solutionarea acestei pb.
Este posibil sa ajung la un proces cu primaria?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
ContSters78406, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol sau faneata; autorizatie de construire Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Buna ziua, Situatia este in felul urmator: un teren situat intravilan intr-o mica localitate din judetul Arges Terenul se vinde in decembrie 2004, ... (vezi toată discuția)
Informatii ContSters78406 ContSters78406 In urma cu 3 luni am vrut sa completez anexa 23 pentru o succesiune.Ajuns la notar mi se cereo adeverinta asupra unui teren daca este extravilan sau ... (vezi toată discuția)