Buna Ziua! Sunt in proces cu cineva care mi-a inchiriat o garsoniera acum 3 ani,fara imbunatatiri,gresie ,faianta,parchet,timplarie de aluminiu,si m a dat in judecata dupa 2 ani,si cere despagubiri 4000ron,invocind ca a trebuit sa schimbe tocaria veche de lemn cu alta de aluminiu,parchet,desi la plecarea din apartament mi a cerut sa zugravesc si am zugravit,zugravul deja a depus marturie,si vine cu un martor o batrina care declara ca ii este verisoara,care a afirmat ca a fost acolo dupa ce am plecat si nu se mai putea locui acolo,era un geam spart si trebuia schimbata timplaria de lemn in tot apartamentul cu cea de aluminiu care este acum.Poate fi luata in considerare o astfel de declaratie de cineva care nu detine expertiza pentru a stabili daca trebuia schimbata timplaria veche cu alta de aluminiu pt un geam spart?
e admisibila, avand valoarea unei pareri a unui om care cunoaste situatia nu a unei expertize tehnice. cat de mult tine cont de acest martor, asta depinde de judecator
Art. 315. - (1) Nu pot fi martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
2. sotul, fostul sot, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflati in dusmanie sau in legaturi de interese cu vreuna dintre parti;
4. persoanele puse sub interdictie judecatoreasca;
5. cei condamnati pentru marturie mincinoasa.
(2) Partile pot conveni, expres sau tacit, sa fie ascultate ca martori si persoanele prevazute
la alin. (1) pct. 1-3.
Chiar dacă ar face parte dintre persoanele care nu pot fi ascultate ca martor (nu face, verii fiind rude de gradul patru), faptul că nu v-aţi opus audierii ar echivala cu acordul tacit. Ar fi cam tîrziu să mai invocaţi ceva în această privinţă.
Despre interese nu cred că poate fi vorba. Textul, în opinia mea, face referire la un interes în cauză, material, direct, născut şi actual, sau la legături de interese materiale de altă natură, care ar trebui dovedite. Simpla legătură de rudenie nu înseamnă, implicit, existenţa unui interes.
cum adica martori cu expertiza:rofl: numai la rutiera auzisem ca esxista din astia care semneaza un carnet intreg
pretentiile solicitate, in opinia mea sunt neintemeiate..pentru ca uzura, afumatul peretilor etc etc intra in folosinta fireasca a bunului pt care ati platit chirie
Martor in instanta
olga2011
nepoata mea,fiica surorii mele poate depune marturie intr-un dosar civil?multumesc. e singura care a fost de fata cand am dat o suma de bani unui membru a ... (vezi toată discuția)