avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am nevoie urgent de un raspuns - nu am niciun venit, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am nevoie urgent de un raspuns - nu am niciun venit, nu pot plati CAS

buna ziua,
am fost demisa din postul pe care-l ocupam in anul 2009 datorita restructurarilor. Avand un apartament inchiriat si inregistrat contractul la finante din 2009 pana in 2012 nu am beneficiat de somaj deoarece valoarea chiriei era de 250 euro/luna.
Asigurarile medicale mi le plateam eu fiind calculate de cei de la CAS.
In momentul de fata nu mai am apartamentul inchiriat si nu mai am nici un venit.
Ca sa pot beneficia de consultatii medicale la medicul de familie si retete compensate trebuie sa cotizez catre CAS cu valoarea de 5,5% calculata la salarariul minim pe economie adica in jur de 44lei/lunar.
Ce pot face in aceasta situatie daca nu am nici un venit?
Pot cere ajutor social?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:22, 27 Mai 2013
Daca nu aveti nici un venit, absolut nimic, ori cotizati 5,5% din salariul minim brut, adica 42 lei, cum ati spus si dvoastra, ori va coasigurati prin sotul dvoastra sau prin copilul dvoastra, daca acestia au loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta medicala in caz de demisie. merybella90210 merybella90210 As vrea sa stiu si eu , daca mi am dat demisia , mai mult fortata, de la locul de munca, iar acum sunt fara job, daca am dreptul la asistenta medicala ? ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca selciuc selciuc Lucrez la un casino asta vara am fost obligat sa semnez un nou contract de munca-cica mi s-a desfiintat postul-mi-au redus salariul la jumatate aproape iar ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat aisg soc de sanatate anomim2014 anomim2014 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in legatura cu o situatie. Mama mea are calitate de coasigurat, dansa nerealizand venituri si este coasigurat datorita ... (vezi toată discuția)