avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie incasata necuvenit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie incasata necuvenit

Buna ziua,

Am primit de la Casa De Pensii o somatie pt a platii inapoi o suma reprezentand pensie de urmas incasat necuvenit pe perioada august-decembrie 2010 (cand inca era valida legea care nu permitea cumularea), problema e ca eu desi am avut contract in perioada resp nu am incasat nici o suma de bani deoarece imediat dupa angajare patronul a plecat din tara si nu am reusit sa mai dam de el, abia am reusit sa ne inchidem contractele. Eu acuma as dori sa le demonstrez celor de la casa de pensii ca nu am incasat salar in aceasta perioada ca sa nu fiu nevoit sa achit suma resp.Puteti sa-mi spuneti cum as putea sa fac?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Annyta , utilizator 14:05, 26 Septembrie 2013
Pentru a verifica daca in perioada respectiva apareti cu venituri, puteti depune la casa de pensii o cerere prin care sa solicitati o adeverinta privind stagiul de cotizare. Aceasta adeverinta cuprinde datele inregistrate in baza de date a Casei de Pensii pentru fiecare luna in care ati fost angajat in baza unui contract individial de munca: luna si anul, codul de identificare fiscala al firmei angajatoare, venitul realizat, baza de calcul a contributiilor de asigurari sociale, cuantumul prestatiilor din asigurarile sociale, numarul de zile lucrate in luna respectiva si conditiile de lucru.
Buna ziua! Legat tot de aceasta problema, ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua. In cat timp trebuie sa restitui banii incasati necuvenit din pensia de urmas?
1. - Mergeti la Casa de Pensii si incheiati acolo o intelegere privind restituirea sumelor incasate necuvenit.
- Puteti sa solicitati plata in rate lunare in functie de venitul dvs.

2. - Care este perioada pentru care vi se cere restituirea pensiei de urmas?
- Nu trebuie sa restituiti decat pe cel mult 3 ani din urma.
- Incepand cu data de 01.01.2011 pensia de urmas poate fi cumulata cu alte venituri din salarii.
Perioada pentru care mi se cere restituirea este aprilie-august anul acesta deoarece in martie am implinit 26 de ani. alte venituri nu am decat bursa de la facultate (sunt studenta la medicina ultimul an)

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ralucaa24 ralucaa24 Buna ziua, am avut o pensie de urmas pana in 2020 cand am implinit 26 de ani si am incetat orice forma de studiu tot in acel an, dar cei de la casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Restituire cota-parte din indemnizatia pt cresterea copilului smile2alina smile2alina Dupa terminarea perioadei de concediu am primit o scrisoare de la Agentia judeteana pt plati si inspectie sociala prin care imi solicitau sa aduc dovada ... (vezi toată discuția)
Rectificativa cas elena2654 elena2654 Pensionata anticipat ,am primit in perioada 1.06-30.06.2013 diferenta de drepturi salariale neacordate realizate din neaplicarea Legii nr.221/2008,conform ... (vezi toată discuția)