In urma unuei plangeri penale impotriva fostului administrator (pentru nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti cu privire la plata salariilor), acestuia i sa dat NUP; am a ctionat in instanta civila (astazi avand primul termen) si cand am verificat pe net am gasit:
"Data inregistrarii 28.01.2013
Data ultimei modificari: 27.05.2013
Materie: Civil
Obiect: pretenţii
Stadiu procesual: Fond
Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării acţiunii, excepţie invocată de instanţă, din oficiu. Anulează cererea formulată de reclamant, ca netimbrată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27.05.2013.
Document: Hotarâre 27.05.2013"
In cererea de chemare in judecata am invocat disp. art. 15 alin 1 lit. o din Legea 146/1997 cu mod. si completarile ulterioare, pentru a nu timbra.
Mentionez ca:
-in decursul cercetarilor penale mam constituit parte civila;
-nu am primit nici o citatie acasa (am urmarit doar pe net sa pot afla nr. dosar etc) prin care mi sar fi adus la cunostiinta ca daca nu timbrez se va anula cererea
Si in cadrul procedurii de faliment mam adresat judecatorului sindic sa oblige administratorul judiciar (care a fost notificat conform legii) sa trimita actele catre AJOFM pentru ami recupera salariile, dar fara nici un razultat.. Oare administratorul nu are nici o vina ca eu nu miam primit salariile??? unde sunt evidentele contabile? adm. judiciar afirma oficial ca nu au fost predate de catre fostul administrator...... si mai mult salariile nu trebuiesc platite inaintea oricaror obligatii pe care le are firma? (adica au fost platitte de ex. contributia la somaj pe lunile in care salariul nu mia fost platit).....nu stiu ce altceva as putea mai face pentru ami recupera salariile....
Ce inseamna ca v-ati adresat judecatorului sindic dar fara rezultat? V-ati inscris in termen la masa credala? S-a pronuntat in vreun fel judecatorul sindic pe cererea dvs?
Administratorul judiciar trebuie sa constate a cui este vina pt netinerea evidentelor contabile conform legii si eventual sa ceara angajarea raspunderii administratorului.
Am adresat doua cerreri catre judecatorul sindic prin care rugam sa oblige adm judiciar sa trimita actele catre AJOFM (repet admi. judiciar a fost notificat conform legii sa faca lucrul asta)
eu nefiind in posesia evidentelor contabile/state de plata. acte in lipsa carora nu puteau AJOFM-ul sami plateasca salariile restante. Intruna din cereri chiar am reclamat adm judiciar ca nusi indeplineste atributiile...mai mult adm judiciar raspunde AJOFM-ului ca eu nu apar in evidentele contabile in perioada respectiva, lucru total neadevarat, lucru dovedit de mine cu acte samd..DAR fara nici un rezultat
Mentionez ca am fost inscris la masa credala;
Taxa de timbru
Statescu
Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)