avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nume asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nume asociatie

Buna ziua!
O Casa de ajutor Reciproc a fost infiintata fara a i se da un nume la constituire. Acum vrem sa facem o serie de modificari ale statutului acesteia si , bineinteles sa-i dam si un nume.
Va rog sa ma indrumati asupra pasilor pe care trebuie sa-i parcurg pentru rezervarea de nume .

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Patru Mariana , utilizator 19:01, 5 Martie 2009
Buna ziua ,

as dori sa imi da ti mai multe informatii daca se poate deoarece nu inteleg cum s-a putut infiinta o casa de ajutor reciproc fara sa ai ba un nume, cine s a ocupat de acte nu va spus si de acest lucru , cum s-au intamplat lucrurile de ati ramas fara nume si ce alte modificari dorita sa faceti , unde ati inscris casa de ajutor reciproc etc Cu stima , av Lupu Roxana
D-na avocat, o asociatie de proprietari, la infiintare acum10 ani i s-a dat numele "Asociatia de proprietari Ion Creanga 21". De fapt asociatia este pe strada Ion Creanga (pe aceeasi strada mai sunt 12 asociatii) si blocul respectiv este la nr 21. Acum se va schimba statutul asociatiei deoarece nu mai corespunde cu legislatia actuala. Pentru aceasta proprietarii vor face o adunare generala si vor discuta proiectul noului statut modificand si denumirea asociatiei . Vor sa-i spuna " Asociatia de proprietari Pansela". Pentru aceasta trebuie sa se ceara undeva aprobare, sa se rezerve numele ca si la o societate comerciala? Fara avocat, ce demersuri trebuiesc facute si unde?
Multumesc!
CAR-ul la al carui Statut dorim sa facem modificari a fost infiintat in 1957 si pentru ca nu functionau mai multe CAR-uri la acea vreme nu a fost necesar a i se da nume .
CAR-ul nostru poate avea ca membrii pensionari ( de invaliditate sau limita de varsta ) si functioneaza in prezent in baza OG 26/2000 . Pentru a mari numarul de membrii ne-am gandit sa modificam statutul si sa includem in categoria membrilor si persoane active . Stiu ca sunt doua legi diferite pentru CAR Pensionari si CAR al salariatilor dar, pentru ca ambele tipuri de asociatii functioneaza in baza OG 26/2000 , incercam sa inregistram in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei din raza noastra teritoriala si aceasta modificare . Actele necesare inregistrarii la Reg asociatiilor si fundatiilor a acestor modificari le cunosc dar am inteles ca pentru nume trebuie sa facem o rezervare . Cum nu avem un jurist al asociatiei apelez la acest forum .

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari consiliu director car Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Un CAR infiintat in anul 1999 in baza legii 21/1924 ,Leg 13/1972,deci cea de dinainte de aprobarea OG ... (vezi toată discuția)
Dorim sa infiintam o casa de ajutor reciproc. anicai_stelian anicai_stelian Buna ziua. -1) Dorim sa infiintam o casa de ajutor reciproc de care sa beneficieze atat salariatii cat si pensionarii. Este posibila aceasta varianta? -2) ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fundatie O fundatie infiintata potrivit prevederilor Legii nr. 21/1924 isi mai poate inceta activitatea ca urmare a hotararii de dizolvare luate de adunarea generala? ... (vezi toată discuția)