avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana muscata de caine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana muscata de caine

Buna ziua!

Va deranjez cu o problema destul de intortocheata(mai precis cu multe necunosute).

Totul a inceput luni 13.05 cand matusa mea insotita de bunicul meu au plecat pana la un depozit din satul in care locuiesc sa isi achizitioneze o bicicleta.
Acolo, matusa mea a fost atacata de un caine, din descrierea lor cel mai probabil un Roty(rottweiler) care i-a remodelat piciorul prin aplicarea mai multor muscaturi(dintre care 2 destul de adanci).
Fapta petrecandu-se la marginea satului, nu mai departe de 2 km de spitalul Moreni, matusa mea, serios inarmata cu adrenalina, nu a sunat la 112 si a mers cu masina pana la acel spital pentru internare.La spital nu i s-a facut antirabicul, deoarece la prima intalnire cu proprietarul cainelui acesta a recunoscut verbal, in fata bunicului si a unui insotitor al acestuia ca ii apartine cainele si si-a luat angajamentul sa il urmareasca pentru a vedea daca are semne de rabie.
La insistentele mele matusa a facut o plangere la Procuratura Moreni(doar sa fie acolo pentru orice eventualitate). Proprietarul nu a fost amendat ori macar chestionat in urma acestei plangeri.
Matusa mea i-a pus in vedere ca nu vrea daune, ci doar plata costurilor medicale, si sa fie pusa la curent cu starea cainelui.
Externarea a venit peste o saptamana, dar datorita unor complicatii joi(23.05) s-a reinternat(maine, marti iar externare).
Sambata, la o vizita a proprietarului, acesta si-a schimbat comportamentul, cainele nu mai era al sau, totodata facand scandal pentru neadministrarea vaccinului antirabic, fapt care pe matusa mea a speriat-o foarte tare fiind vorba de viata ei la mijloc. Precizez ca in acest timp matusa mea nu si-a schimbat cererile(minime si de bun simt spun eu), dar proprietarul nu mai recunoaste nimic, deci nici nu plateste, nici informare despre caine, nici acces la caine.
Drept urmare s-a incercat o plangere a politie(proprietarul are depozit in sat) dar politistul a spus ca nu se poate face plangere, nu are de ce sa faca plangere, nu accepta plangerea, deoarece a vorbit cu proprietarul, si de fapt cainele a sarit gardul de la vecinul, a iesit pe poarta depozitului sau si a muscat-o pe matusa mea, si ca oricum, cainele este bine. Asta fara sa scrie undeva vreo declaratie sau ceva din care sa rezulte ca s-a facut o ancheta.
La insistentele doctorului matusii mele(care nu ii facuse antirabicul) proprietarul a permis ca un veterinar sa inspecteze cainele(speram acelasi deoarece noi nu am avut acces si omul are mai multi caini).

Acum eu stau sa ii explic matusii mele ca e firesc sa il dea in judecata pe proprietar, mai ales avand in vedere modul in care am fost tratati de acesta si nerespectarea cuvantului dat initial.

Intrebarile sunt:
1. Cum pot afla daca proprietarul are vreun rottweiler pe numele lui(sau alt caine)?
2. Cum il putem obliga sa ne lasa sa vedem si noi cainele?
3. Ce pasi sunt de urmat pentru a il da in judecata(matusa mea va scoate si certificat medico legal dupa externare)?
4. Ce daune se cer intr-un caz de acet tip?(Daunele vor fi donate de matusa mea, ea fiind mai religioasa si nedorind sa traga vreun folos de pe urma accidentului-culmea tot ea)
5. Ce sanse de castig sunt?(se merita sa incerce procesul?)
6. Putem intenta proces la Targoviste sau Ploiesti?(pentru ca dupa intamplarea cu politistul nu am incerca un proces la Moreni)

Imi cer scuze de lungimea textului postat dar am dorit sa cuprind toate detaliile.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: akiss1989 , utilizator 12:27, 28 Mai 2013
1-Verificati la medicii veterinari locali daca au in evidenta rasa respectiva si proprietarii acestora
2-Care este interesul partii vatamate pentru ca sa vada cainele?
Necunoscand rasa,caracteristicile exemplarului in cauza,aveti garantia ca vazand alt exemplar face diferenta?
3-Pasi de urmat pentru al da in judecata...initial verificati responsabil cui apartine cainele,pentru ca pueti formula plangere impotriva lui X dar puteti sa nu faceti proba ca acesta detine caine rasa mentionata,si atunci riscati sa fiti dvs actionati in justitie
4-Daunele pot fi raportate la zilele de spitalizare,ingrijiri,eventuale sechele
5-Greu de probat ca muscatura apartine cainelui detinut de X sau unui caine fara stapan
7-Actiunea o adresati instantei competente domiciliului partii vatamate
nicio instanta din romania nu va da o solutie intr-un dosar ca cel de mai sus.e aproape imposibil sa probezi ca un catel "roty" a muscat un om "x" intr-o "y" zi .si pe langa asta omul muscat de caine face plimbari...
2. Dorim sa vedem cainele sa ne asiguram ca acesta nu prezinta semne de rabie(nu a murit). Acest lucru e primordial avand in vedere ca persoana muscata nu a facut vaccinul antirabic bazandu-se pe faptul ca va fi instiintata despre starea acestuia de catre proprietar(care acum ofera informatii contradictorii).
4 . Asa cum am scris au fost 7 zile de ingrijire prima data si inca 5 dupa.
5. Partea vatamata(matusa) a vazut cainele, la fel si bunicul meu, precum si 2 persoane care lucrau la depozitul acela. Matusa mea nu are de ce saminta ca a fost alt caine deoarece la mijloc este viata ei. Mai mult, proprietarul a recunoscut initial ca ii apartine cainele la o discutie cu bunicul meu. La acea discutie a mai fost prezent un vecin din sat(care il transporta pe bunicul meu cu masina).

Mai mult am gasit pe internet o hotarare judecatoreasca la un caz similar
[ link extern ]

Imi cer scuze daca nu aveam voie sa postez link-ul, dar cred ca este important.
Daca contravine regurilor rog un moderator sa il stearga si imi cer inca o data scuze.

Numantere Ce doriti sa spuneti cu "si pe langa asta omul muscat de caine face plimbari..."?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscatura de caine Claark Claark Buna ziua! Colegul meu are domiciliul la tara. Are o caine, care a muscat acum patru zile o vecina de-a lui. Vecina se plimba pe strada, cainele era acolo ... (vezi toată discuția)
Am fost muscat de caine andreisavu andreisavu Buna seara, Doresc sa va prezint ceea ce mi s-a intamplat cu scopul de a afla pasii de urmat si sansele ca eu sa castig in instanta impotriva acuzatului. In ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca m-a muscat un caine? crriss crriss Duminica trecuta am fost muscat de un ciobanesc mioritc,in curtea unde am mers pentru a -mi face manechiura,am fost dusa de urgenta la spitalul floreasca cu ... (vezi toată discuția)