avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REZILIEREA UNUI CONTRACT DE CALDURA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REZILIEREA UNUI CONTRACT DE CALDURA

Buna ziua.In ce conditi se poate rezilia un contract intre o persoana fizica si firma care furnizeaza agentul termic?Mentionez ca sunt cu platile la zi iar in contract scrie ca este valabil pe perioada nedeterminata.Este suficienta o simpla cerere prin care cer debransarea de la reteaua de termoficare?Trebuie sa astept raspund de la firma? Mentionez ca vreau sa imi bag gaze dar imi este teama ca o sa imi vina facturi in continuare.
Este suficient sa va uitati in contractul incheiat cu firma, sa lecturati cu atentia la cap. Clauze de reziliere sau ceva asemanator. Daca nu va decurcati, apelati la un prieten care stie sa citeasca un contract - indiferent de ce natura. Eventual, apelati la seviciile unui avocat - dar unul incepator, sa nu platiti prea mult consultatia.
In contract nu este trecuta nici o clauza de reziliere.Doar ca spune ca este pe perioada nedeterminata
Nu prea este posibil ca in contract sa nu fie trecute clauze de reziliere sau incetare a contractului. Oare daca nu mai platiti facturile cativa ani, furnizorul nu va reziliaa contractul?
Un contract fara posibilitatea radierii, incetarii... presupune mentinerea vesnica a contractului si a obligatiilor contractuale catre urmasi... Aceasta lipsa din contract poate este o forma de nulitate a contractului.
Dar ca sa simplificam apelam la Codul Civil art. 1276 si apoi 1277 care prevede:
Art. 1.277. - Contractul incheiat pe durata nedeterminata poate fi denuntat unilateral de oricare dintre parti cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz.

Am aflat ca s-a dat o decizie a consiliului local prin care s-au aprobat acele ,,conditii speciale'' pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa te poti debransa.Este obligatoriu sa urmez aceasta decizie sau este o fortare din partea lor pt ca au anumite interese?Raspunsul la cererea scrisa de mine catre ei prin care ceream debransarea trebuie sa-l primesc obligatoriu in scris?In cat timp conform legii(daca exista asa ceva) trebuie sa primesc raspuns?
Repet....in contract nu sunt trecute clauze..in fiecare an incheiam un fel de anexe la contract...cu toate ca scria ca sunt pe perioade nedeterminate...semnam in fiecare an acele anexe.
Sunteti proprietarul unei locuinte dintr-o asociatie de proprietari (la bloc) ori proprietarul unei locuinte individuale neinclusa intr-o asociati (casa, vila...)?

Alte discuții în legătură

Consum energie termica pentru apartament cu centrala proprie zdanut zdanut Am centrala termica proprie de apartament. Prin apartament trec tevi caldura ( 2 x 2.5ml ) Una prin baie alta prin bucatarie. Ce reglementari ma abliga sa ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat InaV InaV Buna ziua Doresc sa ma consult cu dumneavoastra intr-o problema. Am incheiat anul trecut un contract de mandat cu o firma de recuperari de creanta ce ... (vezi toată discuția)
Debransare de la caldura simionovlucian simionovlucian buna ziua, detin un apartament proprietate ipotecat la banca.Din cauza imposibilitatilor de plata a ratelor mari,am renuntat la el,iar in acest timp banca ... (vezi toată discuția)