avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Noul cod de procedura pentru procese civile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Noul cod de procedura pentru procese civile

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti care este procedura conform noului cod civil pentru a intra in posesia certificatului fiscal pentru un autoturism. Tin sa precizez ca am angajat un avocat in dec 2011 pentru acest proces, termenul a fost in dec 2012, termen la care avocatul A UITAT sa se duca la proces, fapt pentru care s-a anulat tot. Plus ca, zice dansul, nu s-a trimis nu stiu ce instiintare. Acum a reluat tot de la zero, numai ca de cateva luni imi spune ca s-a modificat codul civil si dureaza. Dar ma suna el... probabil in 2020 cum ca a uitat iar.
Va rog sa imi spuneti care e procedura noua si cum as putea sa verific ca dosarul meu nu sta aruncat printr-un sertar.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:30, 30 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Nu imi dau seama de ce vorbiti despre un dosar in instanta pt obtinerea unui certificat fiscal !

In tot cazul, daca doriti sa stiti daca exista un dosar pe rolul instantelor judecatoresti, atunci veti putea:
- solicita avocatului angajat si platit aceasta informatie concreta: numar de dosar si termen, data la care a depus actiunea. Are obligatia profesionala de a va informa despre stadiul dosarului.
E de mirare cum dvs ati ales acelasi avocat care a uitat sa se prezinte la termen.
- intrati pe portalul instantelor de judecata si cautati dosarul dupa numele dvs sau al paratului.
Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze daca am fost un pic confuz. Intr-adevar, am dat in judecata fostul proprietar pentru refuzul certificatului fiscal. Sunt sub influenta aceluiasi avocat caci deja i-am achitat onorariul, fara de care a spus ca nu demareaza nimic inca de la inceput, si mai ales ca dosarul e la el, inclusiv chitanta timbrului de judecata, care si ala a costat cateva milioane bune. Dimineata asta am vorbit cu dansul si mi-a spus ca i s-a trimis celui in caz o sesizare, dar nu mai corespunde adresa. In schimb mi-a cerut si nr de telefon al inculpatului, cica ar ajuta mult. Acum cica se face totul pe cale administrativa si ar trebui sa dureze mai putin timp... etc. Oricum, nu inteleg mai nimic. I-am cerut termenul, dar spune ca inca nu s-a dat termen, ca se incearca, "conform noului cod civil", sa se rezolve situatia pe alte cai.
Asadar, conform noului cod, exista aceste "alte cai" si care sunt alea?

Multumesc pentru timpul acordat.
Pai intrebati-va avocatul care sunt aceste alte cai pe care intelege sa le foloseasca. Fiecare profesionist poate vedea situatia altfel, cu mai multe alternative de solutionare. Intrebati care sunt acelea si cat dureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul imputernicit nu mi-a spus inca primul termen la divort ContSters329449 ContSters329449 Buna seara. Am imputernicit o dna avocat din Bucuresti sa ma reprezinte in divort in Romania, eu fiind stabilita in strainatate. Divortul este de comun acord, ... (vezi toată discuția)
Proces civil - sedinta de informare privind medierea rikutza rikutza Buna ziua, Sunt parat intr-un dosar, in care, mi se solicita daune materiale si morale in valoare de 7000 lei, in urma unei plangeri penale care s-a soldat ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta marcomile marcomile Buna dimineata, am depus o actiune cu privire la recuperarea unor debite, datorate asociatiei de catre un locatar rau platnic,dar instanta solicita confirmarea ... (vezi toată discuția)