avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SPETA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SPETA

Buna ziua,

va rog frumos sa ma ajutati si pe mine sa rezolv aceasta speta, in sensul de a defini incadrarea juridica a fiecarui participant.

La data de 05 februarie 2013, ora 22.30, ca urmare a denunţului făcut anterior de X (major), organele abilitate au descins la domiciliul lui Y (minor in vârstă de 14 ani şi 7 luni), unde l-au găsit pe acesta (pe Y), împreună cu X (major) şi cu Z (major), în timp ce foloseau o instalaţie de tipografie cu care tipăreau bancnote de 200 lei şi bancnote de 100 euro. În aceeaşi încăpere se mai aflau M (mama lui Y) şi F (fratele lui Y), care asistau la operaţiunea de tipărire şi tăiau planşele de hârtie tipărite cu foarfeca.
Ca urmare a identificării persoanelor, s-a constatat că F era urmărit general, acesta fugind din arestul oraşului, înainte să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă într-o altă cauză şi că Z s-a legitimat cu o carte de identitate falsă.
La locul descinderii, au fost găsite şi următoarele sume de bani: 1.000.000 lei, în bancnote de 100 lei, care aveau aceeaşi serie şi numere consecutive, 500.000 euro, în bancnote de 100 euro, care aveau aceeaşi serie şi numere consecutive, precum şi 500.000 euro în bancnote-cupiură diversă, care prezentau toate elementele de siguranţă.
De asemenea, au fost gasite, pe o masă, la vedere, un număr de 16 cartuşe cu glonţ, 1 armă de foc letală şi 10 recipiente cu gaz iritant-lacrimogen.
M a declarat că arma, cartuşele şi recipientele cu gaz sunt ale lui S (soţul său), care a părăsit domiciliul comun în urmă cu 5 ani, fără însă să le ia la plecare şi că nu s-a atins niciodată de acestea.
Audiat separat, Y a declarat că soţul mamei sale şi tatăl lui F nu a plecat de acasă în urmă cu 5 ani, ci a ieşit pe uşă cu câteva minute înainte de descindere, după ce a primit un telefon de la o persoană necunoscută, situaţie confirmată şi de X, dar negată vehement de Z. Atât Y, cât şi X şi Z, au mărturisit că instalaţia era a lui W, care îi plătea pentru serviciile prestate cu 0,2% din valoarea bancnotelor tipărite.

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 23:17, 28 Mai 2013
Mergi la instanta unde 3>5

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta penal nicoletazmeu nicoletazmeu Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine sa rezolv aceasta speta, in sensul de a defini incadrarea juridica a fiecarui participant. La data de ... (vezi toată discuția)
Tarife pt. poze folosite fara acordul autorului Radu Palu Radu Palu Unde lucrez se organizeaza destul de des diferite manifestatii. Excursii, prezentari de carte, diferite activitati culturale interne sau cu public, ... (vezi toată discuția)
Tarif internet exagerat firma de telefonie bogdan2014 bogdan2014 Buna seara. Am un abonament de telefonie la compania X, pentru care eu nu am solicitat niciodata decat servicii de voce, nu si de internet mobil. Asta deoarece ... (vezi toată discuția)