avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz banca?- marire dobanzi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz banca?- marire dobanzi

In anul 2009, prin decizia bancii au fost marite dobanzile, mai exact marja bancii.
Problema intervine in momentul cand am fost anuntat si cum.
In contract se mentioneaza ca se notifica prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ori eu am primit instiintare prin plic simplu in posta.
De asemenea marirea s-a efectuat in sistem la data de 01.02.2009, iar mie mi-a sjuns scrisoarea dupa vreo 35 de zile si avea numar de inregistrare (editata) la data de 07.02.2009.
Este valabila aceasta marire a marjei tinand cont ca au marit dobanda inainte sa ma notifice, iar notificarea s-a facut fara sa se respecte contractual sau este un abuz al bancii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: edward_zone , utilizator 09:16, 29 Mai 2013
Nu au voie sa mareasca marja fara acordul dvs., exprimat chiar si printr-o clauza din contract

cititi contractul, vedeti cd prevede. Daca nu au dovada notificarii, au festelit-o

Faceti reclamatie la ANPC si cereti in instanta sa vi se restituie dobanda platita in plus
Jocandi Causa a scris:

Nu au voie sa mareasca marja fara acordul dvs., exprimat chiar si printr-o clauza din contract

cititi contractul, vedeti cd prevede. Daca nu au dovada notificarii, au festelit-o

Faceti reclamatie la ANPC si cereti in instanta sa vi se restituie dobanda platita in plus

Probabil au dovada notificarii insa nu pe cea cu confirmare de primire (cum este stipulat in contract) si de asemenea este datata la 7 zile dupa marirea efectiva a marjei.
De primit am primit-o la 35 de zile adica la 42 de zile de la marirea efectiva.

De asemenea comisioneaza contul de lei chiar daca se stipuleaza clar ca pentru primirea alocatiei nu se percepe commission de cont current.
Si contul de euro este comisionat si de aceasta data se stipuleaza clar ca nu se comisioneaza conturile curente care sunt folosite exclusiv pentru plata ratelor si pentru clientii care au credite cu commission de administrare, cazul meu.

Parerea mea este ca este un concurs de abuzuri!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modifcare dobanda credit mmem mmem Buna ziua, In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF. [b]In contractul din 2007 am urmatoarele articole despre Dobanda[/b]: La ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ina 13 ina 13 Buna ziua,am o problema in legatura cu un credit pe care l-am contractat anul trecut si care este cu o dobanda marja + libor chf. Luna trecuta am primit o ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 - chemarea in judecata ciprians ciprians Am solicitat de 2 luni bancii sa imi modifice contractul conform legislatiei in vigoare - in scris si nr de inregistrare - NIMIC! Am notificat banca ca nu sunt ... (vezi toată discuția)